Categories: Formació especialitzada, Institucions sanitàries

L'Hospital Sant Joan de Déu Palma · Inca, centre referent en Geriatria a Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Hospital Sant Joan de Déu Palma · Inca,  com a centre referent en Geriatria va acollir al que serà el primer metge geriatra i la primera infermera especialista en Geriatria que es formaran en la nostra Comunitat.

Sant Joan de Déuinicia així una etapa docent en la qual assumeix la responsabilitat d'oferir els coneixements i experiències necessàries a professionals sanitaris, capacitats per a cuidar i atendre les persones majors.

Per a rebre als nous professionals i acollir la primera i única Unitat Docent Universitària de Geriatria en Balears, acreditada l'any 2019 pel Ministeri de Sanitat, el passat dia 25, es va celebrar un acte a l'Hospital Sant Joan de Déu de Palma

A la trobada, van assistir el director gerent de l’Hospital citat, el Dr. Joan Carulla, la directora general de Recerca en Salut, Formació i Acreditació de la Conselleria de Salut i Consum,  Asunción Sánchez Ochoa i la subdirectora d'Atenció a la Cronicitat, Coordinació Sociosanitària, Salut Mental i Malalties Poc Freqüents del IB-Salut, Angélica Miguelez; les direccions assistencials, acompanyats pels metges i infermeres especialistes del centre.

Primers passos com a Hospital associat a la Universitat

Cal destacar que, només en l'àmbit geriàtric, l'Hospital Sant Joan de Déu realitza més de 1200 consultes externes anuals i disposa de 135 llits d'hospitalització geriàtrica. L'equip de Geriatria està format per 5 mèdics geriatres i per 8 infermeres especialistes en geriatria, recolzat per logopedes, fisioterapeutes, rehabilitadors, terapeutes ocupacionals, treballadors socials, psicòlegs, neuropsicòlegs, l'objectiu comú dels quals és promoure l'autonomia de les persones.

[Font: Hospital Sant Joan de Déu. 27/09/2020]

[Foto: Infosalut / Hospital Sant Joan de Déu. Palma / CC BY-NC-SA 4.0]

Calendari de formació