Categories: Recursos humans, Formació especialitzada

El COIBA reclama l'elecció en temps real de les places de Formació Sanitària Especialitzada

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears (COIBA) es posiciona en defensa d'un sistema transparent i just que garanteixi l'equitat i eviti places vacants.

El passat 11 de setembre es va publicar en el BOE l’ordre per la qual s'aprova l'oferta de places i la convocatòria de proves selectives 2021 per a l'accés l'any 2022 a places de formació sanitària especialitzada per a les titulacions universitàries de grau, llicenciatura i diplomatura de Medicina, Farmàcia, Infermeria i àmbit de la Psicologia, la Química, la Biologia i la Física.

Aquest ordre detalla que, per segon any consecutiu, s'habilita amb caràcter exclusiu el sistema telemàtic per a l'elecció de places, sense permetre novament l'elecció presencial. Aquest sistema d'elecció pel mètode únicament telemàtic ha provocat un profund descontent entre els opositors a places de formació sanitària especialitzada.

El procés d'elecció de la plaça per a aquesta formació té una gran transcendència, amb implicacions en l'àmbit personal, familiar i econòmic. Aquest sistema telemàtic encara genera més incertesa, ja que no permet canviar les opcions en funció de les places disponibles en temps real, la qual cosa pot resultar en un augment de places vacants davant el rebuig a la seva plaça d'un gran nombre d'opositors.

Des del COIBA ens sumem al rebuig de gran part del col·lectiu d'infermeres opositores a places IIR i altres categories de formació sanitària especialitzada i a la seva reivindicació al Ministeri d'un canvi en el sistema proposat. Reivindiquem un sistema d'elecció de places en temps real, per a poder així assegurar la transparència i justícia del procés, que es garanteixi l'equitat i que els opositors puguin conèixer en tot moment, abans de la seva elecció, les places que queden disponibles.

[Font: COIBA. 21/03/2022]

[Foto: splitshire.com / Notebook / CC-by-sa-2.0]

Calendari de formació

Gener   2023
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31