Categoria: Formació especialitzada

Vint-i-nou residents finalitzen la formació especialitzada a l'Hospital Universitari Son Llàtzer

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El dia 18 de maig de 2022 es va celebrar l'acte de comiat dels 29 residents de formació sanitària que han desenvolupat la tasca formativa a l'Hospital Universitari Son Llàtzer.

Enguany han finalitzat residents de les especialitats de l'àrea medicoquirúrgica, com anestèsia i reanimació, aparell digestiu, cirurgia general, dermatologia, traumatologia, endocrinologia i nutrició, farmàcia hospitalària, neurologia, obstetrícia i ginecologia, medicina interna, radiologia, pneumologia, i les multiprofessionals de pediatria, salut mental i medicina familiar i comunitària.

Aquests professionals i nous especialistes acreditats han estat entre quatre i cinc anys formant-se —segons l'especialitat escollida— com a futurs especialistes i han tingut l'oportunitat de rotar per diferents serveis i tenir una visió global de l'Hospital.

Premis a la Formació i Investigació

En el mateix acte, organitzat per la Comissió de Docència, s'han lliurat els Premis a la Formació i Investigació protagonitzada pels residents. S’han concedit dos premis als millors projectes d'investigació i altres dos a les millors sessions generals. Aquests premis es lliuren gràcies a la col·laboració amb Mutual Médica, que es va establir fa uns anys per mitjà d'un conveni entre les dues institucions.

En la categoria de millor sessió general, el primer premi ha estat per a la doctora Sabela Agrasar, resident de Pneumologia, per la sessió «Ventilació mecànica no invasiva a l'Hospital Universitari Son Llàtzer».

El segon premi ha estat per al doctor Amador Andreu Sola, resident del Servei de Dermatologia Medicoquirúrgica i Venereologia, per la sessió «Marcadors cutanis de les neoplàsies internes».

Quant als millors projectes d'investigació, el primer premi ha estat per a la doctora Olga Claramonte, resident del Servei de Cirurgia General i Aparell Digestiu, pel projecte «Assaig comparatiu prospectiu i aleatoritzat del tractament quirúrgic de les hemorroides graus III-IV amb la desarterialització transanal hemorroidal versus l'hemorroidectomia Milligan-Morgan».

El segon premi ha estat per a Antonio Blanco, resident de Psicologia Clínica, pel projecte «Tractament psicològic individual en atenció primària: una proposta d'avaluació a Mallorca».

Durant la sessió de lliurament dels premis, els investigadors han exposat breument les característiques principals dels projectes.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 18/05/2022]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]