Categoria: Formació especialitzada

222 residents s’incorporaran a la formació especialitzada en els centres sanitaris públics de les Illes Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Un total de 222 residents cursaran la formació especialitzada en els centres sanitaris públics de les Illes Balears. Del total de 232 places que es varen oferir, se n’hi incorporaran 222, el 95,6%.

Les titulacions d’aquests 222 residents són les següents: 163 professionals de medicina, 48 professionals d’infermeria, 3 de psicologia, 5 de farmàcia, 2 de biologia i 1 de radiofísica. Durant els anys vinents es formaran en les especialitats que les Illes Balears tenen acreditades per a la formació sanitària especialitzada.

La consellera ha confirmat que aquesta mateixa setmana la Comunitat Autònoma ha enviat l’oferta de Formació Sanitària Especialitzada al Ministeri de Sanitat, que s’augmenta per a l’any que ve a 246 places (14 places més). Per primera vegada s’oferiran places d’infermeria obstetricoginecològica i infermeria familiar i comunitària a Menorca i ginecologia a Eivissa.

Des de l’any 2015 el nombre de places de resident a les Illes Balears s’ha duplicat, passant de 127 en 2015 a 232 en 2022.

Distribuïts per illes, 200 residents faran la formació especialitzada a Mallorca, 16 a Eivissa i 6 a Menorca. L’Hospital Universitari Son Espases n’acollirà 58, l’Hospital Son Llàtzer 23, l’Hospital de Manacor 2 i l’Hospital Can Misses 1. La resta es distribuiran entre les diferents unitats docents multiprofessionals i atenció primària.

Els residents seguiran el període formatiu a les unitats docents de la xarxa sanitària pública i concertada. Segons l’especialitat, els professionals hauran de fer entre quatre i cinc anys de formació, els de radiofísica i radiofarmàcia tres, mentre que els d’infermeria n’hauran de fer dos.

Els residents es formaran en les unitats docents de l’Hospital Universitari Son Espases, de l’Hospital Son Llàtzer, de l’Hospital de Manacor, de l’Hospital Can Misses i a les distintes unitats docents multiprofessionals de les Illes Balears, que formen metges, infermers i psicòlegs: Atenció Familiar i Comunitària de Mallorca, Salut Mental, Pediatria, Atenció Familiar i Comunitària d’Eivissa, Geriatria a Sant Joan de Déu, Salut Laboral i a les recentment acreditades d’Atenció Familiar i Comunitària de Menorca i la multiprofessional d’Obstetrícia i Ginecologia de les Illes Balears.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 01/06/2022]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]