Categoria: Formació especialitzada

S'anuncia l'oferta de places de Formació Sanitària Especialitzada més gran de la història del SNS

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En total s'ofereixen 11.112 places. Aquesta xifra de la convocatòria vinent, corresponent al 2022/2023, suposa un increment de més del 5% en relació amb l'anterior.

El 2022 augmenta el nombre de places amb caràcter general en un total de 486, de les quals 323 són de Medicina. En el cas de Medicina de Família i Comunitària són 73 places més.

Enguany és la primera vegada que es convocaran places de l'Especialitat de Psiquiatria Infantil i de l'Adolescència, amb 20 inicials.

Aquest increment de places forma part de la bateria de mesures que està impulsant el Ministeri de Sanitat, juntament amb les comunitats i ciutats autònomes, per a millorar els recursos humans en el Sistema Nacional de Salut, entre les quals es troba l'estabilització de més de 67.300 places, bé per concurs bé per concurs-oposició, en funció de les circumstàncies de cada plaça.

A aquestes accions s'uneix el Reial decret llei de l'Estatut Marc del Personal Estatutari dels Serveis de Salut, que va ser convalidat la setmana passada en el Congrés dels Diputats sense cap vot. A través d'aquesta norma es limita la temporalitat i s'evita tornar a tenir grans bosses de temporalitat en el Sistema Nacional de Salut.

A més, el BOE ha publicat el Reial decret que regula la formació transversal de les especialitats en Ciències de la Salut i els criteris per a crear nous títols d'especialista o diplomes d'àrea de capacitació específica.

[Font: Ministeri de Sanitat. 20/07/2022

[Foto: Govern de les Illes Balears]