Categories: Formació especialitzada, Recursos humans

Vuit residents es graduen a la Unitat Docent Multiprofessional de Salut Mental

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Enguany s’hi incorpora la primera resident de l’especialitat de psiquiatria de la infància i l’adolescència.

El passat dimecres, dia 17, va tenir lloc l’acte de graduació de vuit residents de la Unitat Docent Multiprofessional de Salut Mental, cinc psiquiatres i tres psicòlegs clínics, al saló d’actes de Can Campaner. Els acompanyaven les sis infermeres residents en salut mental que es graduaran el mes de juny.

En l’esdeveniment, els residents han rebut una orla i un obsequi de mans de la Direcció General de Recerca en Salut, Formació i Acreditació, que els ha felicitat i els ha animat a continuar amb la seva formació.

Els residents de salut mental realitzen el seu aprenentatge fent torns per diversos dispositius hospitalaris i comunitaris, la qual cosa els permet formar-se en tots els aspectes necessaris per a una atenció correcta de les persones amb problemes de salut mental i dels seus familiars.

El model d’avaluació basat en competències, en què es formen els residents, assegura que s’aconsegueixin els màxims en excel·lència professional dels especialistes en formació.

A la Unitat Docent de Salut Mental hi ha, actualment, 47 residents de les tres especialitats: psiquiatria, psicologia clínica i infermeria de salut mental. Amb els nous programes formatius, aprovats el març d’enguany, la formació del metge intern resident (MIR) tindrà una durada de cinc anys. A més, aquest 2023 s’hi ha incorporat, per primera vegada, una resident de la recentment creada especialitat de psiquiatria de la infància i l’adolescència.

La Unitat Docent Multiprofessional de Salut Mental es va acreditar a les Illes Balears el setembre del 2010. El sistema de formació via residència dels especialistes assegura una formació de qualitat, ja que els professionals es formen en el mateix sistema del qual després formaran part.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 17/05/2023]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]