Categoria: Formació especialitzada

237 residents s’incorporaran a la formació especialitzada en els centres sanitaris públics de les Illes Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Enguany s’han incorporat per primera vegada les places d’especialistes de psiquiatria de la infància i adolescència.

Un total de 237 interns residents van participar en la jornada de benvinguda a l’Hospital Universitari Son Llàtzer, el passat dia 24 de maig. Tots ells faran la seva formació especialitzada de quatre anys en els centres sanitaris públics de les Illes Balears.

Dels 237 especialistes que s’incorporaran al Servei de Salut, hi ha 168 facultatius especialistes d’àrea; 53 professionals d’infermeria; 6 de psicologia; 7 de farmàcia; 1 de biologia; 1 de química i 1 de radiofísica.

Distribuïts per illes, 205 residents faran la formació especialitzada a Mallorca, 20 a Eivissa i 12 a Menorca. L’Hospital Universitari Son Espases n’acollirà, 57; l’Hospital Son Llàtzer, 22; l’Hospital de Manacor, 2, i l’Hospital Can Misses, 3. La resta es distribuiran entre les diferents unitats docents multiprofessionals i atenció primària.

Els residents seguiran el període formatiu a les unitats docents de la xarxa sanitària pública i concertada. Segons l’especialitat, els professionals hauran de fer entre quatre i cinc anys de formació; els de radiofísica i radiofarmàcia, tres, mentre que els d’infermeria n’hauran de fer dos.

Els residents es formaran en les unitats docents de l’Hospital Universitari Son Espases, de l’Hospital Universitari Son Llàtzer, de l’Hospital de Manacor, de l’Hospital Can Misses, i a les distintes unitats docents multiprofessionals de les Illes Balears, que formen metges, infermers i psicòlegs: Atenció Familiar i Comunitària de Mallorca, Salut Mental, Pediatria, Atenció Familiar i Comunitària d’Eivissa, Geriatria a Sant Joan de Déu, Salut Laboral, Atenció Familiar i Comunitària de Menorca i la multiprofessional d’obstetrícia i ginecologia de les Illes Balears.

L’acreditació de places a les Illes Balears continua creixent. Enguany s’han incorporat per primera vegada les places d’especialistes de psiquiatria de la infància i adolescència a l’Hospital Universitari Son Espases i psiquiatria a l’Hospital Comarcal d’Inca; Medicina Preventiva i Salut Pública a l’Hospital Universitari Son Espases; dues infermeres d’atenció familiar i comunitària a l’Àrea de Salut de Menorca; dues infermeres d’obstetrícia i ginecologia i una plaça de metge especialista en obstetrícia i ginecologia a Eivissa.

Així mateix, s'ha informat que la comunitat autònoma remetrà l’oferta de formació sanitària especialitzada al Ministeri de Sanitat, i està previst augmentar l’oferta per l'any que ve a 263 places (15 places més). Per primera vegada s’oferirà una plaça de farmàcia hospitalària a l’Hospital Comarcal d’Inca, que s’ha acreditat com a nova unitat docent recentment, així com una de pediatria i una d’infermeria pediàtrica a Eivissa, dependents de la Unitat Docent Multiprofessional de Pediatria.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 24/05/2023]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Calendari de formació

Octubre   2023
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31