Categoria: Formació especialitzada

Estada formativa d'estudiants de medicina dels Estats Units a l'Hospital d'Inca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Del 9 al 20 de gener de 2017, set estudiants de medicina dels Estats Units d’Amèrica han completat una estada formativa a l’Hospital Comarcal d’Inca gràcies al Projecte Atlantis.

Es tracta d’un programa de pràctiques d’observació que té per objectiu facilitar i enfortir vincles entre els futurs metges i investigadors dels Estats Units i els hospitals on es desenvolupa el programa i els seus professionals.

Durant aquestes dues setmanes, els estudiants han tengut l’oportunitat de conèixer la feina dels professionals sanitaris del centre.

Cadascun dels estudiants ha tengut assignat un facultatiu de referència i ha rodat pels serveis de Medicina Intensiva, d’Anestèsia, de Traumatologia, d’Urgències, de Medicina Interna, de Pneumologia, de Neurologia, de Cardiologia, de Dermatologia, de Digestiu, de Farmàcia, de Ginecologia, de Nefrologia i de Radiologia, amb l’objectiu de conèixer com es treballa en l’àmbit hospitalari i en què consisteix la feina del personal sanitari.

Durant l’estada no han fet cap activitat sanitària, ja que just hi han participat com a observadors, atès que la legislació nord-americana els prohibeix tractar els pacients durant la formació acadèmica. Com a contrapartida, els estudiants han impartit classes de conversa en anglès als professionals de l’Hospital.

Aquests set estudiants se sumen als vint-i-vuit que van fer l’estada formativa a l’Hospital durant els mesos d’estiu de l’any passat.

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 24/01/2017]

[Foto: IB-Salut]

Notícies relacionades a Infosalut
*19/08/2016 - Comiat dels estudiants nord-americans del Projecte Atlantis a l'Hospital d'Inca.
*07/06/2016 - Estudiants de medicina dels Estats Units fan una estada formativa a l'Hospital d'Inca.

Calendari de formació