Categoria: Formació especialitzada

46 residents comencen la formació especialitzada a l’Hospital Universitari Son Espases

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Quaranta-sis residents han iniciat la formació especialitzada a l'Hospital Universitari Son Espases en alguna de les trenta dues especialitats acreditades que té l’Hospital. En total són quaranta metges, tres farmacèutics, dos biòlegs i una física.

Per primera vegada, les especialitats de Cirurgia Cardíaca i de Cirurgia Plàstica, Estètica i Reparadora compten amb residents.

A banda d’aquests quaranta-sis professionals, també rotaran per l’Hospital uns altres vint-i-sis: onze a la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària, vuit la Unitat Docent Multiprofessional de Pediatria (sis metges i dos infermers); quatre a la Unitat Docent Obstetricoginecològica (comares) i cinc a la Unitat Docent Multiprofessional de Salut Mental (dos psiquiatres, un psicòleg clínic i dos infermers).

El director gerent de l’Hospital Universitari Son Espases, Josep Pomar; el director mèdic de l’Hospital, Javier Murillas, i la cap d’Estudis, Ana Cremades, van donar la benvinguda als nous residents el passat divendres, 25 de maig, i els van felicitar per aquesta nova etapa professional que tot just comença.

Josep Pomar els va dir que inicien la seva formació en un bon moment per a l’Hospital, amb la consolidació dels estudis de Medicina de la Universitat de les Illes Balears (UIB) i a les portes de l’acreditació de l’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa). A més, els va encoratjar a fomentar el seu esperit crític.

Per la seva banda, Javier Murillas va afirmar que ara inicien una etapa fascinant que va més enllà d’un contracte laboral i que suposa un compromís amb la societat i amb valors, com ara l’altruisme, l’autoexigència, l’excel·lència i la formació contínua.

Els residents seguiran el període formatiu a les unitats docents i, segons l’especialitat, hauran de fer entre quatre i cinc anys de formació; mentre que els d’infermeria n’hauran de fer dos.

[Font: Conselleria de Salut. 26/05/2018]

[Foto: Conselleria de Salut]

Notícies relacionades a Infosalut
*07/06/2018 - S'ha celebrat l'acte de benvinguda dels residents MIR/EIR a l'Hospital de Manacor.
*01/06/2018 - 150 residents comencen la formació especialitzada en els centres sanitaris públics de les Illes Balears.

Calendari de formació

Agost   2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31