Categories: Formació especialitzada, Recursos humans

101 persones participaren en la prova per cobrir 53 places de psicologia clínica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El passat dia 1 es va dur a terme la prova de la fase d’oposició corresponent a la convocatòria per cobrir 53 places de personal estatutari de la categoria psicòleg clínic / psicòloga clínica.

El 7 % d’aquestes places es reserva per a persones que hagin acreditat un grau de discapacitat igual o superior al 33 %, sense perjudici que hagin d’acreditar la capacitat funcional per acomplir les funcions pròpies de la plaça.

La prova va començar a les 10.00 hores, en un torn únic, simultàniament a Mallorca, Menorca i Eivissa, concretament a la Facultat de Medicina (ubicada a l’Hospital Universitari Son Espases), a Mallorca; a l’Hospital Mateu Orfila, a Menorca, i a l’Hospital Can Misses, a Eivissa. En total es van presentar 101 persones candidates, 88 a Mallorca, 7 a Menorca i 6 a Eivissa. El procediment selectiu és el de concurs oposició, que consta d’una fase d’oposició amb un valor del 60 % i una posterior fase de concurs amb un valor del 40 %. La qualificació final s’obté sumant les puntuacions obtingudes en totes dues fases.

La fase de concurs consisteix a valorar els mèrits que han al·legat les persones candidates amb el barem següent: experiència professional, 55 punts; activitats de formació, docència i recerca, 40 punts; coneixements de català, 5 punts, i coneixements d’una llengua estrangera, 3 punts. És important recordar que —com s’ha fet en aquest procés selectiu— s’admeten totes les sol·licituds de participació en les convocatòries de places de categories assistencials de l’oferta d’ocupació pública encara que no s’acrediti cap nivell de capacitació lingüística en català. Amb aquesta convocatòria és millora la qualitat dels serveis assistencials i enforteix la xarxa sanitària pública.

Fins ara, el Servei de Salut ja ha enllestit els exàmens d’oposició de 24 categories de personal sanitari i no sanitari per optar a 3.501 places de l’oferta d’ocupació pública, a les quals s’han presentat 20.301 persones candidates. Això significa que el Servei ja ha desenvolupat el 70 % de l’oferta d’ocupació pública prevista des que es varen publicar les primeres convocatòries.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 01/02/2020

[Foto: Infosalut / Formació personal sanitari / CC BY-NC-SA 4.0]

Què en diu la premsa
*01/02/2020 noudiari.es - Un total de 101 opositores se examinan para 53 plazas de psicólogo clínico en Baleares.
*01/02/2020 ultimahora.es - Un total de 101 personas participan en las pruebas para cubrir los 53 puestos de la categoría de psicología clínica.
*01/02/2020 menorca.info - Un total de 101 personas participan en las pruebas para cubrir los 53 puestos de la categoría de psicología clínica.
*01/02/2020 noticiasmallorca.es - 101 candidatos participan en la prueba para cubrir 53 plazas de la categoría de psicología clínica.
*01/02/2020 noudiari.es - Un total de 101 opositores se examinan para 53 plazas de psicólogo clínico en Baleares.