Categoria: Formació especialitzada

Comiat dels estudiants nord-americans del Projecte Atlantis a l'Hospital d'Inca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Un total de 28 estudiants de medicina dels Estats Units han realitzat una estada formativa a l'Hospital Comarcal d'Inca gràcies al Projecte Atlantis.

El Projecte Atlantis es va engegar a l'Hospital d'Inca el 6 de juny de 2016. Des de llavors diversos grups d'estudiants nord-americans d'entre 19 i 22 anys han estat rotant per les diferents especialitats de l'Hospital.

Dirigits per la representant mèdica de la comissió de docència de l'Hospital Comarcal d'Inca, Laura García de Carlos, i amb la coordinació d'Ana Conca, per part del Projecte Atlantis, fins a 20 serveis han participat en aquest projecte amb una magnífica acollida, tant per part dels professionals sanitaris com per l'alumnat que s'ha mostrat molt entusiasmat amb l'experiència.

Els avantatges han estat nombrosos per a tots dos col·lectius, des de poder practicar anglès en les converses diàries amb els estudiants durant la jornada de treball, fins a l'estímul que també suposa per als nostres professionals com a docents. A més, durant dos dies a la setmana, en horari de tarda, els estudiants feien classes d'anglès al personal de l'hospital que hi estigués interessat.

Una altra de les accions que ha estat possible dur a terme amb aquest grup d'estudiants nord-americans ha estat la participació en un programa de voluntariat, és a dir, els estudiants acompanyaven durant diverses hores dos dies a la setmana els pacients de parla de anglesa ingressats a l'hospital. Per això, des d'Atenció al pacient, es contactava amb els pacients ingressats i se'ls preguntava si volien que els estudiants els anessin a visitar. A la comarca del Raiguer, i sobretot en època estival, hi ha un gran nombre de pacients estrangers ingressats. Aquest projecte els ha donat la possibilitat de sentir-se més acollits.

Amb motiu del comiat dels estudiants nord-americans del Projecte Atlantis, s'ha celebrat una petita festa a la qual va assistir també el batle d'Inca, Virgilio Moreno, i durant la qual es va reflexionar sobre el que aquests estudiants han après durant la seva estada, com es treballa a l'Hospital d'Inca i com és el sistema sanitari de les Illes Balears.

[Font: Hospital Comarcal d'Inca. 17/08/2016]

[Foto: Hospital Comarcal d'Inca]

Notícies relacionades a Infosalut
*07/06/2016 - Estudiants de medicina dels Estats Units fan una estada formativa a l'Hospital d'Inca.