Categoria: Institucions sanitàries

L'Hospital Joan March augmenta un 69 % el nombre de pacients atesos els primers nou mesos de 2013

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’àrea d’hospitalització de l’Hospital Joan March ha incrementat l’activitat assistencial en un 69 % en nou mesos (de gener a setembre de 2013 en relació amb l’any 2012) arran de la implantació del nou model d’atenció sociosanitària que va establir la sectorització creació del Sector Sanitari de Migjorn–Llevant i la gestió per part de l’Hospital Son Llàtzer dels llits d’aquest hospital sociosanitari. Aquest nou model implantat l’abril de 2013 ha suposat la millora de l’atenció i la qualitat de vida dels pacients crònics avançats: s’eliminen els passos intermedis i es facilita l’accés als llits sociosanitaris.

L’Hospital Joan March ha atès 382 pacients més que els primers nou mesos de 2012. Concretament, el programa de pluripatològics ha incrementat el nombre de pacients en un 172 %, amb un total de 379 pacients; el programa d’ortogeriatria en un 62 %, amb 127; el programa del pacient respiratori crònic (referència per a la resta de la comunitat) ha augmentat en un 50 %, amb 198 pacients, i la Unitat de Cures Pal·liatives s’ha incrementat en un 13 %, amb fins a 232 pacients.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
El dia 11 de novembre, el conseller de Salut, Martí Sansaloni, acompanyat del director general del Servei de Salut, Miquel Tomàs, ha visitat les instal·lacions de l’Hospital Joan March. A la visita els han acompanyat el coordinador mèdic de l’Hospital, Xim Pita de Veiga; el gerent de l’Hospital Son Llàtzer, Xavier Feliu,  el director mèdic, Àlvaro Brotons i el subdirector mèdic de l’Hospital Son Llàtzer José María Gámez. En el recorregut per les instal·lacions han visitat les plantes de pacients pluripatològics, rehabilitació, respiratori, pal·liatius i ortogeriatria.

Cartera de serveis

Des del mes d’abril, l’Hospital Joan March ha posat en marxa la Unitat de Recuperació Funcional (inclou el programa d’ortogeriatria i el programa de convalescència mèdica quirúrgica). Aquesta unitat permet atendre pacients amb processos mèdics i en postoperatori que requereixen una estada més llarga per recuperar-se, una vegada estudiat i estabilitzat el problema pel qual varen ingressar a l’Hospital Son Llàtzer. 

D’altra banda, des de l’1 de juny, el Servei de Radiologia atén de forma ambulatòria pacients dels centres de salut més propers al Joan March (Santa Maria, Sóller i les seves unitat bàsiques) amb el servei de radiologia simple i ecografies (abans aquest servei estava limitat als pacients hospitalitzats). Així, el metge de família pot veure els informes i les imatges (com si s’haguessin fet a l’Hospital Son Llàtzer) amb la qual cosa s’acosta l’hospital als pacients que resideixen a la zona. També s’ha obert una consulta de rehabilitació per als pacients dels centres de salut de Santa Maria i Sóller, així com de les seves unitats bàsiques.  

[Font: Conselleria de Salut de les Illes Balears. 11/10/2013]