Categories: Institucions sanitàries, Qualitat

La nova Unitat Bàsica de Salut Calonge inicia l'activitat assistencial

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La nova Unitat Bàsica de Salut (UBS) Calonge va iniciar l’activitat assistencial en unes instal·lacions més àmplies i accessibles per als usuaris.

El director general del Servei de Salut, Juli Fuster, hi ha fet una visita, en la qual l’han acompanyat la batlessa de Santanyí, Maria Pons; la subdirectora d’Atenció Primària i Atenció a les Urgències Extrahospitalàries del Servei de Salut, Margarita Servera, i el gerent d’Atenció Primària de Mallorca, Miquel Caldentey.

La nova UBS Calonge té ara 250 m2 de superfície, i gràcies a això dobla el nombre de consultes (passa de tenir-ne una a dues) i també té una sala d’urgències, entre altres millores en uns espais que s’han adequat a les necessitats dels professionals que hi fan feina i de la població d’aquest nucli. Les instal·lacions consten d’una sola planta, amb vestíbul d’entrada, sala d’espera, recepció, arxiu d’històries clíniques, consulta de medicina de família, consulta d’infermeria, sala d’urgències, magatzems i lavabos adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. A més, a l’exterior hi ha una zona d’aparcament.

El nou edifici, d’ús íntegrament sanitari, està situat al carrer de sa Romaguera —contigu a la ubicació del que hi havia fins ara— i s’ha construït en un solar de 1.000 m2 cedit per l’Ajuntament de Santanyí. Les antigues dependències de la UBS, al número 1 de la plaça de Sant Miquel, eren en un edifici municipal compartit amb un club de la tercera edat, cosa que provocava alguns problemes d’espai, que ara queden resolts amb el trasllat al nou edifici i l’ampliació del nombre de consultes; gràcies a això, el personal mèdic i d’infermeria no ha de fer torns per poder atendre els pacients. Cal recordar que la UBS atén una població de 579 targetes sanitàries.

La construcció d’aquest nou equipament sanitari forma part del pla d’infraestructures d’atenció primària que va posar en marxa el Servei de Salut per millorar i renovar els centres de salut i les unitats bàsiques de salut, cosa que suposa una inversió de 16 milions d’euros i actuacions de reforma o nova construcció a tretze centres de salut i a deu unitats bàsiques de salut. Aquest pla s’emmarca en una estratègia global per potenciar l’atenció primària.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 11/12/2020]

[Foto: Foto: Conselleria de Salut i Consum]