Categories: Institucions sanitàries, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, COVID-19

Es contracta el servei d’hospitalització per als pacients del sector sanitari de Ponent

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha autoritzat el Servei de Salut de les Illes Balears per contractar el servei d'hospitalització per els pacientes del sector sanitari de Ponent.

Aquest contracte deriva d’un acord marc adjudicat l’any 2018 per a la prestació de l’assistència sanitària als usuaris derivats del Servei de Salut. S’ha aprovat per valor d’1,9 M€ i té una durada de dotze mesos, no prorrogable.

L’evolució de la COVID-19 i l’actual situació de pandèmia han incrementat el nombre d’estades hospitalàries que requereixen cures assistencials i l’activitat derivada. Les prestacions d’aquest procediment derivat inclouen les activitats assistencials següents: estades a la planta d’hospitalització, estades a la unitat de cures intensives (UCI), processos específics d’hospitalització i estades sociosanitàries per a pacients en convalescència després de rebre l’alta a un hospital públic.

Aquestes derivacions es produeixen en el marc de l’estreta col·laboració entre la sanitat pública i la privada. El compliment dels objectius fonamentals del Servei de Salut requereix la contractació de centres externs d’activitat sanitària per donar cobertura a la població balear en ocasions com l’actual, en què es considera necessari.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 28/12/2020]

[Foto: Infosalut / Gent passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]