Categories: Institucions sanitàries, Qualitat

Deu anys després, el Centre de Salut Can Misses torna al seu barri

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Al febrer de 2011 el Centre de Salut Can Misses es va traslladar a l'avinguda del 8 d’agost, al Centre de Salut de Vila, degut a  l'inici de les obres del nou Hospital Can Misses i a la demolició del seu edifici.  Una dècada després, el primer centre de salut de les Illes Pitiüses, el CS Can Misses ha tornat al seu antic barri.

Durant aquests deu anys ha compartit espai amb el Centre de Salut de Vila, on eren atesos els usuaris de Vila a la primera planta i la segona planta estava destinada als de Can Misses.  Actualment, a l'espai que ocupava l'històric Centre de Salut Can Misses s’hi situa la central que subministra energia al complex hospitalari, coneguda com a edifici K.

Les obres de reconversió de l'antic Hospital Can Misses han permès que el centre de salut més antic d'Eivissa torni al seu barri original, a Can Misses. Les obres de reconversió de l'antic Hospital Can Misses van començar el 13 de febrer de 2019 i van finalitzar a mitjan any passat. A més del Centre de Salut, les obres a l'edifici J es van centrar en la Unitat de Convalescència Polivalent, situada en l'antiga Unitat de Maternitat (planta baixa), en l'antiga Unitat d'Hospitalització de Cirurgia (planta primera) i en les noves instal·lacions del Mortuori i sala d'autòpsies. El pressupost per a l'obra de reconversió de l'antic Hospital Can Misses va ser de 3.927.731,05 € (IVA inclòs).

El nou Centre de Salut Can Misses, que té assignades 18.469 targetes sanitàries, va estrenar el dia 10 oficialment les seves noves instal·lacions. Compta amb més de trenta professionals: vuit metges, set infermeres, una tècnica en cures d'infermeria, un fisioterapeuta, una matrona, quatre auxiliars administratius, una odontòloga, una higienista dental. A més, té set metges residents de medicina familiar i comunitària, ja que Can Misses, a més de ser el primer centre de salut d'Eivissa, va ser també pioner a obtenir la certificació com a centre docent en 1992; sis anys més tard es van certificar els centres d'es Viver i Sant Antoni de Portmany.

El Centre de Salut Can Misses disposa de vint-i-cinc consultes i està situat a la planta baixa i en la planta semisoterrani de l'edifici J, en l'espai que ocupaven les consultes externes de l'antic Can Misses. A la planta baixa hi ha setze consultes per a medicina i infermeria de família i les consultes de salut bucodental. A la planta semisoterrani hi ha nou consultes més de medicina familiar i comunitària i infermeria, a més de la consulta d'obstetrícia i la sala de cinesiteràpia, amb un gimnàs. La superfície del nou Centre de Salut Can Misses és d'1.603 m2: 778 m2 a la planta semisoterrani i 825 m2 a la planta baixa. La superfície de cada consulta és de 19 m2, mentre que la de la sala de cinesiteràpia és de 97 m2.. Les noves instal·lacions estan equipades amb l'última tecnologia: ecògraf, electrocardiograma, tensiòmetre, ecògraf Doppler, cooxímetre, espiròmetre…

Segons la Dra. Violeta Vega, directora d'Atenció Primària, «l'obertura del Centre de Salut Can Misses és un fet històric, per la transcendència que té ser el primer centre de les Illes Pitiüses. Que ja sigui a Can Misses és una gran notícia tant per als usuaris del Centre com per als professionals. Ocuparà unes modernes instal·lacions de més de 1.600 m2 i estarà equipat amb l'última tecnologia per a l'atenció primària. A més, el Centre de Salut de Vila, amb aquest trasllat, recupera tot el seu espai i la redistribució de consultes permetrà millorar la qualitat assistencial. Sens dubte, es tracta d'una notícia excel·lent per als usuaris de tots dos centres».

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 10/03/2021]

[Foto: Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera]