Categories: Qualitat, Institucions sanitàries

L'Hospital Universitari Son Llàtzer crea la Unitat d'Accés Vascular

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Hospital Universitari Son Llàtzer ha creat la Unitat d'Accés Vascular (UAVAC), amb l'objectiu de millorar la preservació del capital venós dels pacients —tant hospitalitzats com domiciliaris o ambulatoris— i de disminuir les complicacions derivades de l'accés vascular.

La UAVAC forma part de l'estratègia de bones pràctiques impulsada per la direcció d'Infermeria de l'Hospital per garantir la seguretat assistencial dels pacients i augmentar-ne la qualitat.

La UAVAC treballa de manera coordinada amb altres àrees de l'Hospital i està integrada plenament en el sistema informàtic per gestionar peticions i interconsultes. Des que la Unitat es va posar en marxa, s'han protocol·litzat les actuacions en l'accés vascular, s'han agilitat els procediments i hi ha una coordinació amb la resta de l'Hospital.

La UAVAC atén sobretot pacients que reben tractaments de durada llarga i fàrmacs flebogènics, valorant en cada cas la via venosa que millor s'adapti a les condicions del pacient i posant l'accent en les cures per al manteniment. Per a això, la Unitat d'Accés Vascular també imparteix formació pràctica a infermeres i infermers de l'Hospital sobre valoració i manteniment de diferents dispositius vasculars i investiga per millorar els procediments i circuits relacionats amb l'accés vascular.

La Unitat està emmarcada en els projectes BPSO - Guies de bones pràctiques i Flebitis Zero, liderats per infermeres de l'Hospital .

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 07/06/2021]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]