Categories: Recursos humans, Institucions sanitàries

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera incorpora una nova oncòloga al servei d'oncologia mèdica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Dra. María Iglesias González procedeix de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i ha obtingut plaça fixa després de superar l'oposició. Oncòlegs de Son EspasesSon Llàtzer continuen desplaçant-se a l'Hospital Can Misses diàriament en doble consulta de matí i tarda.

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha incorporat una nova especialista en Oncologia mèdica a l'Hospital Can Misses. Es tracta de la Dra. María Iglesias González, llicenciada per la Universitat de Sevilla i especialitzada en oncologia clínica per l'Hospital Universitari Son Llàtzer. La Dra. Iglesias també compta amb l'especialització en oncologia ginecològica, està integrada en els comitès balears de tumors i participa activament en la recerca oncològica com a investigadora principal en diversos estudis, a més de ser membre del Grup Espanyol d'Investigació en Càncer d'Ovari.

La Dra. Iglesias se suma a la plantilla d'Oncologia mèdica de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera amb plaça fixa en propietat, després de superar el Concurs Oposició del Servei de Salut de les Illes Balears per a aquesta especialitat.

En aquests darrers dos anys, l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha fidelitzat, per mitjà de places fixes, a més de 200 professionals, entre ells 14 metges d'atenció primària, 27 tècnics de radiologia i tècnics de laboratori, una trentena de facultatius dels serveis de cardiologia, farmàcia hospitalària, medicina interna, oftalmologia, otorrinolaringologia, pediatria, urologia, urgències i anestesiologia, 11 tècnics en cures d'infermeria (TCE), 108 infermers i infermeres i 23 comares i 38 auxiliars administratius.

Amb la incorporació de la Dra. Iglesias, el Servei d'Oncologia Mèdica està format per quatre professionals, el Dr. Carlos Rodríguez Franco, la Dra. Alicia Quílez Cutillas, que es va incorporar el 2020 en plena pandèmia, i la psicooncòloga Paloma Martínez.

L'Àrea de Salut va ampliar aquest any la plantilla autoritzada del Servei d'Oncologia mèdica, cosa que recollia el Pla Estratègic 2022-2024 i una de les línies dissenyades per adequar les plantilles a les necessitats i demanda actual. D'aquesta manera, la plantilla va passar de quatre a cinc oncòlegs.

La direcció de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera treballa activament per incorporar dos oncòlegs més que permetin completar la plantilla. De moment i fins que això passi, els hospitals universitaris de Son EspasesSon Llàtzer envien, com a reforç, oncòlegs per mantenir l'activitat d'aquest servei. Així, els hospitals mallorquins van enviar, durant el mes de maig, oncòlegs en 24 ocasions, en doble jornada de matí i tarda, cosa que ha suposat comptar amb una mica més de dos oncòlegs diàriament. Això ha permès que l'activitat del servei, durant els primers mesos de l'any, hagi augmentat gairebé un 10% en primeres consultes.

La incorporació de la Dra. Iglesias permetrà reprendre les visites a l'Hospital de Formentera al llarg del mes de juny. Fins ara no ha calgut el desplaçament de cap pacient oncològic de Formentera, ja que han estat atesos per videoconferència pel Dr. Carlos Rodríguez Franco i la Dra. Alicia Quílez Cutillas, després de la revisió individualitzada de cada cas. Les consultes per als pacients en tractament i l'única visita programada en aquest període s'han pogut resoldre de manera telemàtica.

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 31/05/2022]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]