Categories: Qualitat, Institucions sanitàries

Es du a terme la instal·lació més gran de plaques solars de Menorca a l’Hospital Mateu Orfila

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El projecte suposa una inversió d’1,46 milions d’euros més IVA, destinats a cobrir les 362 places d’aparcament de l’hospital amb plaques solars, que produiran el 20% de l’electricitat que consumeix el centre.

El projecte d’instal·lació de plaques solars és el més important que ha impulsat l’Institut Balear de l’Energia (IBE) durant el 2021. 

A aquesta instal·lació se li sumarà l’estalvi de les plaques ja existents a la coberta de l’edifici. Si tenim en compte que la factura elèctrica de l’edifici va ser de 800.000 euros l’exercici passat, això implica un estalvi anual de 160.000 euros, un import que podria ser superior atesa la volatilitat que es registra en el preu de la llum.

S’ha de tenir en compte que l’Hospital Mateu Orfila suposa l’1,5% de tot el consum d’energia de l’illa de Menorca. Per tant, la coberta solar contribuirà a disminuir de manera considerable les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle.

Cal assenyalar que l’Hospital Mateu Orfila ja va estrenar, l’octubre de 2017, un parc fotovoltaic amb 4.700 m² de panells solars instal·lats en la coberta de l’edifici. Aquest parc genera 590.000 kWh a l’any, el 9% de l’energia que necessita el centre, i ha permès retallar la factura anual en uns 45.000 euros.

[Font: Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica. 09/06/2022]

[Foto: Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica]