Categoria: Institucions sanitàries

L’Hospital Universitari Son Espases i el Servei Activa’t col·laboren per animar els joves amb esclerosi múltiple a fer activitats d’oci i esport

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El principal objectiu és posar aquests pacients de l’Hospital en contacte amb altres persones d’edats similars que pateixen la mateixa patologia per dur a terme diferents activitats, com ara la pràctica esportiva (natació, gimnàstica, pilates o, durant l’estiu, pàdel surf).

El pàdel surf és un esport que combina el rem i el surf i que genera una repercussió positiva en el cos i en la ment. La teràpia del pàdel surf millora la tonificació muscular de les extremitats inferiors, el control postural i els moviments selectius del cos. Amb la pràctica d’aquesta activitat, es poden aconseguir millores de l’equilibri, el moviment i la coordinació que són de gran ajuda per a alguns pacients amb esclerosi múltiple.

El Servei Activa’t ha posat en marxa tallers de formació, que permeten conèixer gent i posar en comú preocupacions i diferents punts de vista. En aquests tallers es tracten qüestions com l’acceptació de la malaltia, les experiències personals i la manera de comunicar-la a l’entorn familiar i als amics.

També s’han organitzat tallers per aprendre a identificar la fatiga que, a vegades, provoca la malaltia i a diferenciar-la del cansament causat per les activitats ordinàries. Un altre punt destacat és el seguiment dels avenços farmacològics i dels estudis que s’efectuen actualment, així com les reunions amb especialistes per aprofundir en els detalls, els dubtes o les preguntes que poden ser d’interès per als pacients sobre l’esclerosi múltiple i sobre els canvis que pot implicar en els seus hàbits de vida, per exemple, en la cerca d’una feina o d’estudis adequats. 

El col·lectiu, que ara ja compta amb 30 persones, s’interrelaciona amb l’ús de les noves tecnologies, amb les xarxes socials o amb les diferents plataformes digitals que ofereixen les actuals aplicacions de missatgeria. D’aquesta manera, tots els membres que l’integren estan permanentment vinculats i assabentats de les novetats del grup.

El Servei Activa’t disposa d'una adreça de correu electrònic (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.) per a les persones que estiguin interessades a inscriure’s en les activitats de grup.

[Font: Hospital Universitari Son Espases. 11/07/2014]