Categoria: Institucions sanitàries

El conseller de Salut, Martí Sansaloni, visita el campament d'estiu d'ADIBA per als nins amb diabetis

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El conseller de Salut, Martí Sansaloni, ha visitat el campament d’estiu que cada any organitza l’Associació de Persones amb Diabetis de les Illes Balears (ADIBA) per a nins amb diabetis. El conseller i la presidenta de l’associació, Manuela de la Vega, han visitat les instal·lacions del campament del casal de colònies de Sant Guillem i Sant Antoni, ubicat a la Colònia de Sant Pere (Artà).

El campament ofereix als infants amb diabetis un espai idoni perquè puguin intercanviar experiències i aprendre sobre la seva patologia. Durant els dies de campament es treballa amb els menors l’afermament de la seguretat en ells mateixos i es desenvolupen aspectes fonamentals com ara la responsabilitat i l’autonomia per gestionar la diabetis. El contacte amb altres menors amb la mateixa patologia els fa conscients que no són els únics que s’han de fer glucèmies o injectar-se insulina cada dia.

En aquest campament participen diferents professionals sanitaris especialment formats per a aquesta finalitat com són diabetòlegs, pediatres, infermers, psicòlegs, dietistes i nutricionistes. A més de participar en diferents activitats lúdiques i formatives, els nins aprenen aspectes útils per al seu dia a dia com per exemple l’ús del material per a persones amb diabetis, el control de la dosi d’insulina, l’alimentació o com resoldre situacions complicades produïdes per la diabetis.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 05/08/2014]