Categories: COVID-19, Institucions sanitàries

La Gala dels Invisibles de la COVID-19 reconeix la tasca de col·lectius professionals, associacions, entitats i institucions durant la pandèmia

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Palau de Congressos de Palma va acollir, el passat dia 12 de gener, la Gala dels Invisibles de la COVID-19, organitzada per la Conselleria de Salut i Consum de les Illes Balears, amb l’objectiu de reconèixer la tasca de 52 col·lectius professionals, associacions, entitats i institucions durant la pandèmia de COVID-19 que va començar el març de 2020. 

Més de 1.500 persones i un total de 237 representants de cada àmbit reconegut han pujat a l’escenari per recollir el preceptiu reconeixement en la Gala, que ha estat conduïda pel metge Jaume Gomila i la periodista Araceli Bosch i que ha comptat amb l’actuació del cor Tot Cor. 

La Conselleria de Salut i Consum ha volgut agrair als presents tot l’esforç i la resiliència de la ciutadania, especialment dels centenars de professionals de les Illes Balears que han permès donar una resposta eficaç a una situació molt adversa i pal·liar els efectes de la pandèmia a la nostra comunitat.

Reconeixements

La Gala ha reconegut la tasca de més de 200 professionals, entitats i associacions que, en un àmbit o un altre, han prestat servei a la ciutadania durant la pandèmia de COVID-19. Entre els treballadors reconeguts, hi ha empleats de la Direcció General de Salut Pública i Participació; de la Direcció General de Recerca en Salut, Formació i Acreditació; de l’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa); de la Direcció General de Prestacions i Farmàcia; de la Direcció General de Consum, així com de la Secretaria General de la Conselleria de Salut i Consum. També han rebut un reconeixement els professionals del Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears, de la Conselleria d’Educació i Formació Professional, de la Conselleria d’Afers Socials i Esports, de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), així com dels consells d’Eivissa, Menorca i Formentera i dels diversos ajuntaments de les Illes.

Així mateix, també s’ha reconegut la tasca de treballadors de tots els àmbits dels hospitals públics, privats i concertats de les Balears, d’Atenció Primària, del SAMU 061 i dels Serveis Centrals del Servei de Salut.

A més, la Gala dels Invisibles de la COVID-19 ha volgut agrair també la tasca de fins a 13 col·legis professionals de la comunitat, tots de l’àmbit sanitari, representants de l’Advocacia de la Comunitat, de la Direcció General d’Emergències, dels cossos de seguretat municipal i de l’Estat (policies locals, Policia Nacional, Guàrdia Civil i la Comandància General de Balears).

Per part de la societat civil, s’ha reconegut la Fundació Deixalles, l’Associació Pitiüsa Pro Salut Mental (APFEEM), l’Associació d’Ajuda a l’Acompanyament al Malalt de les Balears, l’associació La Nostra Veu, Projecte Home, així com el matemàtic i divulgador Daniel Ruiz.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 12/01/2023]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]