Categoria: Institucions sanitàries

Alfonso Macías és el nou director de Gestió i David Torres el nou director d'Infermeria de Son Espases

David Torres, el nou director d'Infermeria de Son Espases

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Alfonso Macías ha estat nomenat nou director de Gestió de l’Hospital Universitari Son Espases. S’incorpora al càrrec després d’una dilatada trajectòria professional en càrrecs de gestió del Servei de Salut de les Illes Balears. Per la seva banda, David Torres ha estat nomenat nou director d’Infermeria de l’Hospital Universitari Son Espases. També destaca per una dilatada trajectòria professional en càrrecs de gestió i compta amb un coneixement profund de l’Hospital.

El nou director de Gestió és llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat de Barcelona i té un màster en Hisenda Pública, Sistema Impositiu i Procediments Tributaris per la Universitat de les Illes Balears.

Alfonso Macías fa feina en el Servei de Salut des de l’any 2006. Ha passat per la Subdirecció d’Obres i Serveis Generals, ha estat responsable de la Unitat de Control Pressupostari de Serveis Centrals, subdirector de Prestacions i Serveis del Servei de Salut, i cap del Servei de Control de Gestió Corporatiu, càrrec que ha exercit fins ara.

D'altra banda, el nou director d'Infermeria és diplomat en Infermeria per la Universitat de Cadis, graduat en Infermeria per la Universitat de Salamanca i màster en Direcció de Recursos Humans per la Universitat Alfonso X El Sabio. Té un diploma d’especialització en alta direcció i administració d’unitats i serveis d’infermeria, i un altre d’especialització en dret per a directius sanitaris, ambdós atorgats per l’Escola Nacional de Sanitat i l’Institut de Salut Carles III de Madrid. Així mateix, és especialista universitari en Gestió i Direcció de Serveis Clínics Assistencials per la Universitat de les Illes Balears.

Des de desembre de 2002, David Torres ha fet feina primer a Son Dureta i després a Son Espases, i durant aquest temps ha desenvolupat diferents tasques: primer, com a infermer dels serveis de Cardiologia, Cirurgia Cardíaca, Pneumologia i Oncologia Mèdica, i, més endavant, com a supervisor del Servei d’Urgències d’Adults i com a adjunt a la Subdirecció d’Infermeria de l’Àrea d’Urgències (d’adults i de pediatria), de l’Àrea de Cures de la Dona i de l’Àrea d’Hospitalització d’Adults i Urgències. Entre 2016 i 2019 va ser subdirector d’Infermeria de l’Àrea Quirúrgica, Hospitalització d’Adults i Cures Intensives i Urgències. Fins ara treballava com a infermer en el Banc de Sang de Son Espases.

També ha exercit la seva feina com a infermer a la USP Clínica PalmaPlanas, a la Clínica Planas, a l’Hospital Joan March, a l’Euroclínic Son Verí i a la Clínica San Rafael de Cadis.

[Font: Hospital Universitari Son Espases]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]