Categories: Institucions sanitàries, Recursos humans

L'equip del Banc de Sang i Teixits dona la benvinguda a dues noves científiques 

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (BSTIB) anuncia la incorporació de dues destacades investigadores, Maria Antònia Forteza Genestra i Marta Munar Bestard. Aquest esdeveniment s'emmarca en el projecte "Talent Plus. Construint Salut Generant Valor", finançat pel Pla Anual 2018 de l'Impost de Turisme Sostenible.

Maria Antònia Forteza liderarà el procés d'acreditació de les instal·lacions d'ambient controlat (Sala Blanca) del BSTIB per part de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), per la producció d'un medicament basat en cèl·lules mesenquimals estromàtiques de cordó umbilical.

D'altra banda, Marta Munar estarà a càrrec de l'elaboració dels procediments normalitzats de treball del procés de producció de cèl·lules mesenquimals estromàtiques derivades de cordó umbilical i col·laborarà en l'acreditació de la Sala Blanca de l'IdISBa-BSTIB per a la producció d'aquestes cèl·lules.

Ambdues investigadores, amb sòlida formació acadèmica i experiència en teràpies avançades, centraran el seu treball en el desenvolupament de tractaments regeneratius i innovadores teràpies per a diverses condicions de salut.

Maria Antònia Forteza Genestra, llicenciada en Bioquímica per la Universitat de les illes Balears (UIB), posseeix un Màster en Ensenyament de Biologia i Geologia i un altre en Microbiologia Avançada. La seva trajectòria inclou recerques en vesícules extracel·lulars i un enfocament emprenedor amb la fundació de l'estudi de disseny «Illustrate Science», el 2021.

Marta Munar Bestard, llicenciada en Bioquímica per la UIB, va completar un Màster de Recerca en Ciències Biomèdiques en la Universitat Complutense de Madrid i un altre en Ensenyament de Biologia i Geologia en la UIB. La seva experiència abasta la recerca en teràpia cel·lular i enginyeria tissular, amb especial atenció a tractaments regeneratius per a la malaltia periodontal.

Les dues investigadores exerciran un paper crucial en la consolidació de la Unitat de Teràpies Avançades de les Illes Balears, juntament amb l'equip del Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears.

[Font: Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears. 15/11/2023]

[Foto: Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears]