Categories: Institucions sanitàries, Qualitat

La consellera de Salut va visitar les instal·lacions de la Fundació Banc de Sang i Teixits

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Manuela García, va visitar les instal·lacions de la Fundació Banc de Sang i Teixits (FBSTIB) acompanyada de la gerent de la FBSTIB, Rosa Tarragó.

La seva visita al BSTIB es va centrar a conèixer de primera mà els projectes futurs de la institució, com la nova unitat per a la conservació de teixit ovàric, la Unitat de Teràpies Avançades de les Balears i la unitat d'obtenció de plasma, entre d'altres.

En la trobada amb els professionals del BSTIB , va apreciar de prop la professionalitat i la profunda implicació que caracteritzen aquest equip.

Així, la consellera va mostrar el seu compromís amb la promoció de la donació de sang i ha reconegut la importància d'augmentar la consciència i la participació ciutadana. Especialment, la temporada prèvia a Nadal, quan les donacions tendeixen a disminuir, malgrat la persistent necessitat dels hospitals i pacients.

La consellera va subratllar la importància de mantenir reserves adequades per cobrir les demandes transfusionals durant les festivitats i tot l'any. També, va constatar la creixent necessitat de donacions de llet materna, l'augment del nombre de mares donants i el benefici per a nadons prematurs hospitalitzats. Actualment, hi ha un augment de la demanda de les unitats de nounats.

La visita reflecteix el ferm compromís de la consellera amb la institució, i destaca el seu desig d'entendre i abordar de manera efectiva les necessitats del BSTIB per garantir la salut i el benestar de la comunitat balear i per oferir als treballadors els recursos necessaris per assolir els ambiciosos reptes i projectes que tenen al davant.

Durant els primers deu mesos d'aquest 2023, s'han organitzat 1.053 campanyes, s'hi han aconseguit 30.037 donacions de sang i hi ha hagut un increment del 20% de les persones que han donat sang per primera vegada respecte del mateix període de l'any passat.

[Font: Conselleria de Salut. 23/11/2023]

[Foto: Conselleria de Salut]