Categories: Institucions sanitàries, Ordenació farmacèutica

El Ministeri de Sanitat publica la «Guia d'Avaluació Econòmica de Medicaments»

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Elaborada pel Comitè Assessor de la Prestació Farmacèutica (CAPF), la guia és un instrument metodològic per a ajudar en l'avaluació econòmica de medicaments. Les reformes legislatives del Ministeri incorporaran l'avaluació econòmica com a part integral del procés per a incloure en el Sistema Nacional de Salut noves tecnologies sanitàries.

La «Guia d'Avaluació Econòmica de Medicaments» no és només el fruit de la feina independent dels experts del CAPF, també ho és de l'aportació de molts professionals, experts en l'avaluació econòmica de les tecnologies sanitàries, fet que atorga un valor extra com a document de consens.

L'avaluació econòmica és una part important de l'avaluació de les tecnologies sanitàries. Dels nou aspectes comunament acceptats per a dur a terme una avaluació, quatre es relacionen amb aspectes clínics i la resta amb aspectes econòmics, ètics, organitzatius, socials i jurídics. Aquesta avaluació és crucial per a ajudar a prendre decisions sobre quines tecnologies adoptar en els sistemes de salut.

La publicació d'aquesta «Guia d'Avaluació Econòmica de Medicaments» servirà de base per a l'elaboració d'un procediment que ordeni l'avaluació econòmica a Espanya, com a part de la informació no clínica del nou sistema d'avaluació de l'eficiència de les tecnologies sanitàries, incloent-hi els medicaments.

Mentre aquest procediment específic es desenvolupa i publica, la «Guia d'Avaluació Econòmica de Medicaments» ha de servir com a marc de referència per a tots aquells titulars de l'autorització de medicaments que presentin una avaluació econòmica davant la Direcció General de Cartera Comuna de Serveis del Sistema Nacional de Salut i Farmàcia, com a part dels expedients de sol·licitud de finançament i preu dels seus medicaments.

[Font: Ministeri de Sanitat. 05/03/2024]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]