Categoria: Institucions sanitàries

Conveni de col·laboració entre el Ministeri d'Interior i Balears sobre socors i rescat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOE núm. 106, de 4 de maig de 2015, s'ha publicat la Resolució de la Secretaria General Tècnica, per la qual es publica el Conveni marc de col·laboració entre el Ministeri d'Interior i la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a la prestació del servei de socors i rescat.

Aquest conveni ha sorgit com a conseqüència de l'augment d'activitats i visites al medi natural, com poden ser les muntanyes, incrementant-se a la vegada, el risc d'accidents. Tot això comporta la necessitat de disposar de recursos humans formats, així com també de recursos materials.

La finalitat d'aquest Conveni és impulsar la col·laboració, planificació i coordinació de les parts que intervenen, com pugui ser el Centre d'Emergències 112, per garantir la prestació d'auxili i rescat en les muntanyes, i protegir les persones en situació de risc o accident.

El finançament de les despeses anirà a càrrec dels pressupostos de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Es constituiran una Comissió de Seguiment, que s'encarregarà del control i seguiment, i una Comissió Executiva de Seguiment, per a la detecció i anàlisi de problemes, entre altres temes, que puguin sorgir.

Aquest Conveni entrarà en vigor l'endemà de la seva signatura.

[Font: BOE. Núm. 106. 04/05/2015]

[Foto: Infosalut]