Categoria: Institucions sanitàries

El conseller de Salut, Família i Benestar Social, Martí Sansaloni, ha visitat les obres del nou Hospital Can Misses

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut i la societat concessionària adjudicatària del projecte del nou Hospital Can Misses varen signar divendres passat la modificació del contracte de concessió per a la construcció, la conservació i l’explotació del complex assistencial. Aquesta modificació incorpora millores assistencials proposades pels serveis mèdics i pel personal del centre hospitalari. Suposa, a més, adequar la infraestructura sanitària pública de referència a Eivissa i Formentera als requeriments tècnics i assistencials per tal de prestar un servei sanitari amb els estàndards de qualitat. Entre aquestes millores assistencials suggerides pels professionals de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera destaquen alguns canvis en la distribució interior del centre (reubicació del Servei de Farmàcia) i l’ampliació d’instal·lacions (expansió de l’àrea d’hospitalització, creació d’una sala d’operacions de parts, instal·lació d’un sistema de depuració d’aigua per a l’hemodiàlisi…).

A diferència del projecte inicial, la nova modificació preveu un espai de 500 m2 destinat al Servei de Radioteràpia —amb un búnquer inclòs—, una reivindicació històrica que evitaria haver de traslladar els pacients a l’Hospital Universitari Son Espases i en milloraria la qualitat de vida. Amb aquesta nova modificació, s’espera que les obres del nou complex hospitalari acabin en el darrer trimestre d’enguany.

Es redueix en 33 milions d’euros el cost de la concessió

El cost de la concessió a trenta anys es reduirà en 33.467.615 €, atès que es passa de l’import inicial de 593.658.293 € als 560.190.678 € que preveu el contracte actual. Cal destacar que la modificació no suposa en cap cas alterar les característiques bàsiques de l’obra ni de la concessió. Aquest estalvi respon també a la necessitat de redimensionar i ajustar el contracte a la realitat econòmica i social actual.

El conseller de Salut, Família i Benestar Social, Martí Sansaloni, ha visitat avui matí les obres del nou hospital de Can Misses acompanyat pel director general del Servei de Salut, Miquel Tomàs, i pel gerent de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, Ignasi Casas. Sansaloni ha destacat “la participació i la implicació dels professionals de l’Àrea de Salut, ja que les seves propostes han contribuït a fer un millor hospital que redundarà, sens dubte, en els ciutadans i les ciutadanes de les Pitiüses”. Així mateix, ha recordat que “el Govern ha fet importants esforços per incloure les propostes”.

El projecte inclou la construcció del Centre de Salut de Sant Josep de sa Talaia, que disposa d’un espai de 1.601 m2. L’entrega està associada a la recepció de l’Hospital, tal com estableix el contracte. Es preveu eliminar de la construcció del Centre de Salut de Can Misses un dels edificis projectats. De fet, actualment els professionals de l’antic Centre de Salut treballen amb normalitat a les instal·lacions del Centre de Salut de Vila.

Característiques del nou Hospital Can Misses

El nou Hospital Can Misses ocuparà una superfície de 46.405 m2, el doble que l’edifici actual. El nou centre hospitalari suposarà un important increment dels recursos assistencials a disposició dels pacients i dels professionals. Comptarà amb 272 llits d’hospitalització, 24 de psiquiatria, 16 d’UCI, 9 d’incubadores i 26 d’observació d’urgències.

Hi haurà 106 consultes i 8 sales d’operacions quirúrgiques, a les quals cal afegir una més destinada als parts. L’estructura hospitalària també disposarà d’una dotació tecnològica que inclou un equip de ressonància magnètica, TC, servei de diagnòstic per la imatge i ortopantomografia (radiografia maxil·lar).

 [Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 31/01/2013]

Notícies relacionades a Infosalut
*06/02/2015 - Can Misses culmina el trasllat ambulatori i posa en marxa l’Hospital de Dia Oncològic.