Categories: Institucions sanitàries, Qualitat

L’IB-Salut contractarà la redacció del projecte del nou hospital de Felanitx

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) contractarà la redacció dels projectes i la direcció facultativa de les obres de construcció del projecte del nou hospital d’atenció intermèdia de Felanitx per 687.098,68 euros.

El 7 de maig de 2019 es va adjudicar la construcció del nou hospital d’atenció intermèdia en el sector sanitari de Llevant, concretament a Felanitx, al projecte denominat «Es Pas Nou», per mitjà d’un concurs amb intervenció de jurat. El projecte guanyador pertany als estudis d’arquitectura Barceló-Balanzó i Sulkin Marchissio i ha estat el guanyador entre les dotze propostes que s’hi han presentat.

El nou centre hospitalari tindrà una superfície construïda total de 8.972 m2 i disposarà de cent habitacions dobles d’ús individual per atendre pacients crònics de la comarca de Llevant. Aquestes habitacions estaran dissenyades especialment per garantir el confort i el benestar dels pacients durant l’estada hospitalària.

Aquest nou equipament sanitari proporcionarà una atenció integral i de qualitat als pacients crònics que necessitin una atenció de convalescència o rehabilitació per recuperar l’autonomia, i a les persones cuidadores respectives. Els pacients rebran tractaments i cures especialment dirigits a l’estabilització de la malaltia, a la rehabilitació i a la recuperació de l’autonomia personal.

L’objectiu del nou centre hospitalari és millorar l’activitat assistencial a la comarca de Llevant, que abasta vuit municipis (Artà, Campos, Capdepera, Felanitx, Manacor, Santanyí, Son Servera i Vilafranca) i té una població superior a 140.000 habitants, el 17 % dels quals (és a dir, gairebé 24.000) supera l’edat de 65 anys. A més, segons les projeccions de població de l’Institut Nacional d’Estadística, s’estima que l’any 2029 la població d’aquesta comarca arribarà a 148.990 persones i que el 20 % (gairebé 30.000) tendrà 65 anys o més. Aquest increment del 17 % al 20 % és fonamental per calcular els recursos necessaris del nou hospital. Aquestes dades mostren una tendència cap a l’envelliment de la població i, en conseqüència, a l’increment progressiu de les malalties cròniques.

El nou hospital de Felanitx s’emmarca dins el Pla d’Atenció a les Persones amb Malalties Cròniques (2016-2021), amb el qual el Govern de les Illes Balears pretén millorar l’atenció de la gent gran i dels pacients crònics complexos i en situació de dependència, i assegurar una atenció pal•liativa a totes les persones que estiguin en una etapa avançada de la malaltia, no només en els darrers mesos de vida. La implementació del Pla suposa un canvi en els circuits assistencials i una inversió important en infraestructures, recursos humans i formació.

[Font: Conselleria de Salut. 22/11/2019]

[Foto: Frank Vincentz / Felanitx - Plaça de sa Font de Santa Margalida / CC BY-NC-SA 3.0]

Notícies relacionades