Categories: Ajudes, Institucions sanitàries

Convocatòria de subvencions en matèria de salut pública 2019 -2020

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOIB núm. 7, de dia 16 de gener de 2020, s’ha publicat la Resolució de la consellera de Salut i Consum, per la qual s’aprova la convocatòria de subvencions per dur a terme activitats en matèria de salut pública per als exercicis 2019 i 2020. L’objectiu d’aquesta convocatòria es poder donar suport als projectes, programes i activitats de Salut Pública que es duguin a terme entre 1 d'octubre de 2019 i el 30 de setembre del 2020, i que es centrin en les següents línies d’actuació:

a) Programes i projectes de promoció de la salut en l'àmbit comunitari o col·lectius en risc d'exclusió social.

b) Programes i projectes de promoció i educació per a la salut en els centres educatius que participen en el Programa de Centres Educatius Promotors de la Salut de les Illes Balears.

c) Projectes per a la promoció de la donació de sang i la captació directa de donants en tots els municipis de les Illes Balears. Ajuda destinada a associacions municipals o autonòmiques, de qualsevol tipus, que vulguin involucrar-se en la promoció de la donació de sang.

d) Projectes per a la prevenció de la infecció pel VIH i altres infeccions de transmissió sexual en la població general i en col·lectius específics d’afectats.

e) Projectes per a ajuts per a associacions de pacients.

f) Projectes d'investigació sobre l'ús de les tecnologies digitals en la població jove de les Illes balears.

g) Projectes d'intervenció dins l'àmbit penitenciari destinats a persones penades amb perfil d'addiccions i/o les seves famílies.

La quantitat total que es destina és de 195.375€ que es repartiran durant l'any 2020, de tal manera que de manera anticipada durant el primer trimestre de l'exercici 2020 s’avençarà el 80% dels imports i una vegada que s'hagi justificat tot el projecte amb la documentació exigida en aquesta convocatòria el 20% restant. Termini i presentació de les sol·licituds

El termini per presentar les sol·licituds és de quinze dies hàbils, comptadors a partir de l'endemà de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, sempre que aquesta publicació sigui posterior a la de la convocatòria.

Les persones interessades poden presentar un màxim de dues sol·licituds de subvenció, en línies diferents, per finançar les despeses generades per la realització dels programes i activitats prevists per a les línies 1, 3, 4, 5, 6 i 7 d'aquesta convocatòria. Els centres educatius promotors de salut de les Illes Balears (CEPS) només poden presentar una sol·licitud de subvenció per a les activitats previstes en la línia 2, i no poden sol·licitar una subvenció per a la resta de línies objecte d'aquesta convocatòria.

Les persones interessades que compleixin els requisits que preveuen aquesta convocatòria, l'Ordre de bases i els que estableixi la normativa que hi sigui aplicable han de presentar les sol·licituds de subvenció i la documentació adjunta, segons el model de sol·licitud que hi ha a disposició de les persones interessades en la seu electrònica i en el Portal Salut de la comunitat autònoma de les Illes Balears: Seu electrònica CAIB i Portal Salut.

[Fonts: BOIB. Núm. 7. 16/01/2020Conselleria de Salut i Consum. 07/01/2020]

[Foto: James Lumb / People / CC BY­ND 2.0]