Categoria: Qualitat

Son Llàtzer ha posat en marxa dues noves sales de cirurgia oftalmológica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Hospital Universitari Son Llàtzer ha posat en marxa dues noves sales d’operacions dedicades exclusivament a cirurgia oftalmològica, dotades d’equipament d’última generació, que permetran fer-hi fins a tres mil intervencions anuals.

En la posada en funcionament d'aquestes sales s’ha invertit un milió i mig d’euros.

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez —acompanyada pel director gerent de Son Llàtzer, Francisco Marí, i pel cap del Servei d’Oftalmologia, Emeterio Orduña—, van visitar l’àrea d’oftalmologia, on estan situades les noves sales d’operacions.

Aquest projecte ha permès, d’una banda, guanyar capacitat resolutiva en aquesta àrea i, per una altra, alliberar dues sales de cirurgia major ambulatòria, cosa que farà possible augmentar l’activitat quirúrgica en altres especialitats amb més pressió assistencial (cirurgia, ginecologia, otorrinolaringologia, traumatologia o urologia).

L’adequació d’una zona independent per a l’activitat quirúrgica d’oftalmologia amb aquestes dues noves sales d’operacions, annexes a l’àrea ambulatòria, permetrà simplificar els circuits d’acolliment i estada preoperatòria i postoperatòria dels pacients del Servei d’Oftalmologia. Tot això suposarà una important sinergia en l’organització de l’activitat i dels recursos humans.

A més, el rendiment augmentarà un 10-15 %, perquè es reduirà de manera significativa el temps entre intervencions quirúrgiques. Un circuit ràpid i pràctic farà que el pacient pugui ser operat —per exemple— de cataractes amb una disminució significativa del procés previ i posterior a la cirurgia sense cap canvi en el temps d’acte quirúrgic actual.

«Una vegada que s’hagi normalitzat la situació, es podrà arribar a fer devers 2.500 intervencions anuals, entre un 12 % i un 15 % més, i tenint capacitat per incrementar l’activitat d’horabaixa, fins a unes 800 o 1.000 intervencions addicionals. D’altra banda, també s’han reformat els gabinets, cosa que permetrà millorar-ne l’operativitat i augmentar-ne l’activitat. L’any 2021 seria possible superar la xifra de 3.000 intervencions», va explicar el Dr. Orduña.

Durant l’any 2019, al centre hospitalari es van dur a terme 11.116 intervencions quirúrgiques, 2.886 de les quals (26 %) van correspondre al Servei d’Oftalmologia. Amb la construcció de les noves sales d’operacions se’n disposarà de quinze, en total, i això permetrà reduir considerablement les llistes d’espera.

El projecte està inclòs en el Pla de Renovació Tecnològica de l’Hospital Universitari Son Llàtzer, que es va posar en marxa l’any 2016 i en el qual ja s’han invertit 12 milions d’euros.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 19/08/2020]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]