Categories: Qualitat, Institucions sanitàries

L'IdISBa s'uneix a la coalició CoARA per a impulsar la reforma en l'avaluació científica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) s’ha sumat a la Coalició per a l'Avanç de l'Avaluació de la Recerca (CoARA), iniciativa internacional que cerca millorar l’avaluació científica i promoure un canvi en la manera en què s’avalua l’impacte de la recerca. La coalició CoARA està formada per més de 460 organitzacions que treballen juntes per millorar l’avaluació de la recerca en tot el món.

L’acord signat recentment suposa una passa important en la recerca de noves maneres d'avaluar la investigació i en la lluita contra l’avaluació basada en indicadors d'impacte únics, com el factor d’impacte de les revistes científiques.

A través de la col·laboració, CoARA té l’objectiu d’impulsar l’adopció de pràctiques d’avaluació més justes, efectives i transparents, i que reconeixen la diversitat de contribucions a la ciència i la societat.

Segons l'IdISBa, és necessari avançar cap a una avaluació més justa i equilibrada que tingui en compte altres factors rellevants, com la col·laboració interdisciplinària i la transferència de coneixement a la societat.

Aquesta acció s'emmarca en el desenvolupament del Pla d'Acció en Recursos Humans en Recerca (HRS4R) de l'IdISBa, que té per objecte millorar les polítiques i pràctiques de recursos humans en recerca a l’organització, i contribuir a la creació d’un entorn més atractiu per a la recerca a Europa.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 13/05/2023

[Foto: Infosalut / IdISBa / CC BY-NC-SA 4.0]