Categoria: Qualitat

Es posa en marxa la nova ambulància del 061 a Campos

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha visitat el centre de salut de Campos, on està ubicada la base de la nova ambulància de suport vital avançat del 061, posada en marxa l'1 de juny passat i que donarà servei a la població d'aquesta àrea de Mallorca fins al 30 de setembre.

Amb aquesta nova UCI mòbil es respon a una necessitat i a una demanda de la població d'aquesta zona sud de l'illa, que durant els mesos d'estiu incrementa notablement el nombre d'habitants.

Durant la visita, la consellera ha estat acompanyada per la subdirectora assistencial del Servei de Salut, Rosa Duro; el gerent d'Atenció Primària de Mallorca, Miquel Caldentey, i el gerent del 061, Antoni Bellver.

Patricia Gómez ha explicat que per a la posada en marxa d'aquesta nova ambulància s'han contractat tres metges i tres infermers que, juntament amb dos tècnics en emergències sanitàries, cobreixen l'horari del nou servei entre les 9 del matí i les 21 hores del vespre. El personal d'aquest tipus d'ambulàncies està especialment format en l'assistència a malalts crítics i maniobres de reanimació cardiopulmonar.

La nova unitat donarà una major cobertura a la població d'aquesta àrea de salut i s'estima que millorarà el temps de resposta fins a un 50 % a les àrees més costaneres dels municipis d'aquesta zona de l'illa (Campos, Santanyí, ses Salines, Felanitx i Llucmajor, entre d'altres).

Reforços d'estiu

La nova ambulància de Campos, que estarà operativa durant 4 mesos, forma part del pla de reforços d'estiu dissenyat per la Gerència del 061 Balears per atendre la temporada estival.

En aquest sentit i dins el pla de reforços d'estiu, s'ha posat en marxa una unitat de suport vital avançat i una de suport vital bàsic a la zona de Can Picafort, i unitats de suport vital bàsic a les zones de Porto Cristo, Felanitx, Palma i Magaluf.

Per poder atendre l'augment de totes les demandes d'urgències sanitàries i el servei d'informació, la Conselleria de Salut ha engegat el servei 061 Salut respon. L'objectiu del servei, atès per personal mèdic i d'infermeria, és donar una resposta ràpida als dubtes que plantegin els pacients per telèfon i esdevenir un nou canal de comunicació sanitària a les Illes Balears.

061 Salut Respon és un mitjà per reforçar l'Atenció Primària, amb cobertura durant les 24 hores dels 365 dies de l'any, que proporciona informació sanitària sobre:

  • Campanyes de vacunació i d'informació sanitària.
  • Farmàcies i centres de salut.
  • Associacions de pacients.
  • Informació a la dona: interrupció voluntària de l'embaràs, prevenció del càncer, píndola de l'endemà, reproducció assistida, maltractament...
  • Darreres voluntats.
  • Coordinació de campanyes formatives a la població general.
  • Informació als professionals sobre el sistema de salut.
  • Accés a la història de salut.

[Font:Conselleria de Salut. 13/06/2016]

[Foto: Conselleria de Salut]