Categoria: Qualitat

Farmàcia Hospitalària de l'Hospital Mateu Orfila incorpora una infermera per fer el seguiment dels pacients

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consulta externa de Farmàcia de l'Hospital Mateu Orfila ha incorporat a l'equip una infermera amb l'objectiu de donar suport a la tasca de seguiment dels pacients i controlar aspectes com ara la tolerabilitat i l'adherència als medicaments, a més d'administrar els medicaments biològics injectables que es prescriuen en tractaments com ara l'artritis, la psoriasi o les hipercolesterolèmies.

Des de fa unes setmanes, aquesta nova consulta d'infermeria, que assumeix Paqui Moral, atén els pacients cada divendres, de les 11 a les 15 hores, tot i que està previst que el servei s'ampliï gradualment al llarg de l'any vinent.

Segons explica el Dr. Biel Mercadal, farmacèutic, la tasca d'infermeria en aquest Servei és fonamental, ja que s'hi estan tractant medicaments amb una complexitat, un perfil d'efectes secundaris i un elevat cost que requereixen una gestió molt més estricta per garantir-ne l'ús racional i protocol·litzat. "Hem de tenir en compte, a més, que en aquest Servei de Farmàcia és molt important vetllar perquè els pacients prenguin la medicació correctament i regularment, ja que es tracta d'un aspecte crític en molts de tractaments, com ara el del VIH", ha afegit el Dr. Mercadal.

En aquest sentit, el farmacèutic destaca el paper de la consulta d'infermeria en l'educació sanitària general dels gairebé 900 pacients que cada mes passen per la consulta de l'Hospital.

Segons ha explicat el Dr. Mercadal, "inculcar la importància de dur una vida saludable té un impacte molt important en la població en general i també en els pacients que s'atenen a la consulta, molts amb malalties cròniques".

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 14/11/2016]

[Foto: IB-Salut]