Categoria: Qualitat

Son Espases ofereix musicoteràpia als infants ingressats a la UCI

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A partir d’aquest mes de juliol, l’Hospital Universitari Son Espases ofereix musicoteràpia als infants ingressats a la Unitat de Cures Intensives de Pediatria (UCIP), gràcies a l’associació Na Marga Somriu. Se’n faran quatre hores setmanals, repartides entre el dimarts, el dimecres i el dijous, en les quals el musicoterapeuta Pau Català visitarà els infants ingressats.

Aquesta nova prestació ve donada pels bons resultats observats per l’equip mèdic a les unitats d’oncologia pediàtrica i de pacients crònics, on ja s’aplica aquesta teràpia gràcies a ASPANOB i a l’associació Lions de Calvià. Cal dir que l’ampliació d’aquest servei s’inicia aquest mes coincidint amb el projecte d’humanització de la planta UCIP i amb el projecte Aula Oberta, promogut per ASPANOB, que es farà el dilluns i el dijous, a més de les activitats en anglès el dimarts i el dijous.

Les sessions de musicoteràpia consisteixen a tocar instruments, compondre, improvisar o cantar, però també en tècniques passives, com escoltar música per fomentar la relaxació del pacient. La musicoteràpia actua contra l’estrès que poden patir els infants en el moment de l’ingrés, un procés que sol provocar tensió i por. Per això s’ha implantat com una teràpia complementària no farmacològica amb l’objectiu de donar suport psicològic als pacients per fer més confortables l’ingrés i l’estada.

Aquest no és el primer projecte que realitza Na Marga Somriu a l’Àrea de Pediatria de Son Espases per fer-la més càlida, acollidora i alegre: en els darrers anys ha decorat l’Hospital de Dia Pediàtric i les dues terrasses de les unitats d’hospitalització, ha condicionat dues sales on s’imparteixen tallers creatius orientats a estimular la imaginació dels infants i destinades també al descans dels pares i dels familiars, i ha apadrinat durant sis mesos la pallassa Zeladora Caracola, de Sonrisa Médica.

[Fonts Servei de Salut de les Illes Balears - Hospital Universitari Son Espases. 06/07/2017]

[Foto: IB-Salut]

Notícies relacionades a Infosalut
*31/05/2016 - L'associació Na Marga Somriu decora l'Hospital de Dia Pediàtric de Son Espases.
*23/03/2015 - S'ha inaugurat la “Jungla Tropical”, un nou projecte de “Na Marga Somriu” a Son Espases.
*10/04/2014 - El president del Govern, José Ramón Bauzá, inaugura un projecte de l'associació Na Marga Somriu per fer més càlida i acollidora la planta d'oncopediatria de l'Hospital Universitari Son Espases.