Categoria: Qualitat

Menys incidències greus i mortals a les platges de les Illes Balears durant la temporada alta de 2017

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

“Les platges de les Illes Balears són segures i representen un valor més per als nostres visitants”. Així ho ha afirmat la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, durant la presentació de les dades de la Memòria anual de platges Illes Balears 2017.

Unes dades que indiquen un descens de les xifres d’incidències greus a Balears, d’un 16 %, de decessos en un 21 %, i el manteniment de les xifres d’ofegats reanimats, que ha estat de 48, en referència a les dades de la temporada de bany de 2016.

El perfil tipus de la víctima mortal a les platges de Balears el 2017 és el d’un home, de 70 anys d’edat i nascut a l’estranger. Respecte anys anteriors, s’observa un augment de l’edat dels òbits, 4 anys més que la mitjana dels darrers anys, aixi com també s’ha notat un repunt de les dones afectades, que han estat el 29% de les víctimes.

Aquestes dades permeten detectar que la majoria dels incidents greus i mortals passen a les hores centrals del dia, entre les 14 i les 16 hores principalment, un fet que “ens dona dades per actuar en prevenció”, segons el director general d’Emergències i Interior, Pere Perelló.

“Mai són bons resultats quan parlem de pèrdua de vides humanes”, ha dit la consellera Cladera, però els resultats de 2017 ens indiquen que anem per el bon camí en la prevenció de riscos a zones de bany, i en l’atenció ràpida a emergències vitals”.

El balanç de la Memòria de platges 2017 per Mallorca deixa resultats similars als del conjunt de Balears, amb una davallada dels incidents greus del 12,6 %, d’un 7,7 % en la xifra d’òbits i d’ofegats recuperats del 17,4 %.

 Presentació Memòria anual de platges Illes Balears 2017 - Mallorca.

[Font: Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques. Direcció General d'Emergències i Interior. 28/12/2017]

[Foto: Infosalut]

Notícies relacionades a Infosalut
*02/02/2017 - S'ha presentat la Memòria Anual de Platges 2016 a Balears.