Categoria: Qualitat

19 alumnes de l'IES Sa Blanca Dona volen en l'helicòpter del 061

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de Seguretat del Pacient (USP) de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha volgut premiar la participació dels joves estudiants que han acudit a la "Marató de tallers per a joves en seguretat del pacient", per la qual cosa s'ha sortejat un vol en helicòpter entre els estudiants que s'han format en seguretat del pacient durant aquest curs escolar.

En el sorteig van participar un total de quatre grups d'estudiants de l'IES Sa Serra, l'IES Sant Agustí, l'IES Sa Blanca Dona i l'IES Marc Ferrer. Aquest últim institut, de Formentera, també hi va participar, encara no ha fet els tallers, perquè estan programats per al mes de maig. Finalment, el grup guanyador va ser el de l'IES Sa Blanca Dona.

Un total de 19 alumnes de 1r de Batxillerat i els seus dos professors, Pedro Luís González i Luis Alberto Tostón de la Calle, han acudit a l'heliport per accedir a l'helicòpter del 061 i sobrevolar durant uns minuts l'illa d'Eivissa. Aquest reconeixement no hauria estat possible sense l'activa participació de la Gerència del 061 i de Babcock MCS Espanya, empresa que realitza els trasllats sanitaris, que l'any passat ja van fer possible que els joves experts fessin un viatge en helicòpter.

Ángel Crespo, coordinador del 061, ha dividit els joves en grups de quatre i els ha orientat i donat indicacions abans, durant i després del seu viatge en helicòpter, pilotat per Carlos Díaz de Otazu, coordinador de l'equip de BABCOCK MCS (empresa que realitza els trasllats sanitaris) a Eivissa, i el copilot Narcís Milà Hernández.

Paz Merino, coordinadora de la Unitat de Seguretat del Pacient i cap del Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Can Misses, i Maria Costa, referent de la Unitat de Seguretat del Pacient i documentalista de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, han assegurat estar molt satisfetes amb el resultat de la iniciativa i molt animades a continuar amb aquests tallers. Maria Costa ha afegit que “uns dels objectius principals d'aquesta iniciativa, a més de fomentar la cultura de seguretat del pacient, és animar als alumnes que s'interessin per les professions sanitàries”.

Marató de tallers per a joves en seguretat del pacient

Aquestes maratons inclouen activitats com la introducció a la seguretat del pacient a partir de l'anàlisi del cas del Madrid Arena, un taller de RCP, visita al laboratori, emergències extrahospitalàries i l'ús segur del medicament. Cada grup d'estudiants va dedicar un matí sencer a aquests tallers, amb un breu descans per esmorzar. La USP ha destacat l'activa participació dels joves en aquests tallers, que han posat un gran interès i fins i tot han assegurat tenir molt clar voler dedicar-se a professions sanitàries en un futur no gaire llunyà.

Malgrat que aquests tallers només porten un any en marxa, la USP ja va formar l'any anterior a un grup de “Joves Experts en Seguretat del Pacient” de l'IES Sa Blanca Dona. Totes aquestes iniciatives estan incloses en l'estratègia de la USP per a la difusió de la cultura de seguretat del pacient fora de l'àmbit hospitalari.

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 02/05/2018]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]

Què en diu la premsa
*15/05/2018 noudiari.es - Alumnos de Bachillerato participan en el maratón de seguridad del paciente en el Hospital de Formentera.
*
15/05/2018 diariodeibiza.es - Una veintena de alumnos participan en el maratón de talleres de Seguridad del Paciente.

Notícies relacionades a Infosalut
*15/11/2017 - La USP de l'Àrea de Salut d'Eivissa organitza una Marató de Tallers per a alumnes de batxillerat.
*
27/06/2017 - Reconeixement als Joves Experts en Seguretat del Pacient a l'Hospital Can Misses.
*10/02/2017 - El grup de Joves Experts en Seguretat del Pacient es forma en emergències extrahospitalàries.
*
14/11/2016 - La Unitat de Seguretat del Pacient de Can Misses crea un grup de joves experts en seguretat del pacient a l'IES Sa Blanca Dona.