Categoria: Qualitat

Formació en primers auxilis a professors dins el programa Alerta Escolar

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El servei de Salut de les Illes Balears, a través de Cooreducasalud, va impartir a tots els centres escolars d'Eivissa i Formentera, en total més de 1300 professors, la formació integral de "Alerta Escolar" a la seu de la UIB (Universitat de les Illes Balears).

Aquest nou enfocament de formació a través d'una jornada és una novetat, ja que fins al curs passat aquesta formació s'impartia a demanda a cada centre escolar, segons sorgien dels casos. Enguany la formació es du a terme de forma integral amb l'objectiu que el col·lectiu docent ja estigui preparat quan concorri alguna causa d'atenció sanitària.

Les sessions de formaci, impartides pel Servei d’Infermeria de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, es van dur a terme en dos torns de matí, els dies 3,4, 5 i 6 de setembre de 2019 a Eivissa i el 9 de setembre per els centres escolars de Formentera.

El programa Alerta escolar pretén oferir eines als professors i professionals de l'educació davant el maneig d'alguna patologia crònica que pugui donar lloc a una urgència vital: que els professors puguin actuar de manera eficaç en cas de trobar-se davant una emergència fins que el 061 arribi al centre. En definitiva, es pretén fer de les escoles "un lloc més segur".

Temes de les jornades: Protocol de Comunicació i Atenció dels nins, les nines i joves amb problemes de salut crònics en els centres educatius; Protocol d'actuació en lesions, ennuegament, epilèpsia, asma, al·lèrgia, diabetis i RCP (Reanimació Cardio-Pulmonar).
Segons la coordinadora de Cooreducasalud a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, l'infermera Mònica Yern "actualment hi captats més de 100 escolars dins del Programa Cooreducasalud però entenem que després de la formació aquesta xifra augmentarà".

Aquestes jornades van estar organitzades conjuntament per les Conselleries d'Educació i Salut, i han comptat amb la col·laboració de la coordinadora Balear de Cooreducasalud, Mercedes Escarrer, i del subdirector d'Infermeria de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Jean Philippe Baena.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 03/09/2019]

[Foto: Conselleria de Salut I Consum]