Categories: Qualitat, Noves tecnologies

El Servei de Salut contractarà el manteniment de Sistemes d'Informació d'Atenció Primària i Recepta Electrònica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha autoritzat el contracte de manteniment, suport i desenvolupament dels sistemes d’informació d’atenció primària i recepta electrònica (RELE) del Servei de Salut per als pròxims dos anys, per un valor de 2.005.469,49 €.

Aquests dos sistemes d’informació i les seves integracions amb tercers són elements imprescindibles per gestionar l’atenció sanitària i per prestar adequadament el catàleg de serveis del Sistema Nacional de Salut a les Illes Balears. Els sistemes e-SIAP i RELE han d’evolucionar per adequar-se a la nova legislació i als models de gestió. A més, aquests serveis són imprescindibles per garantir que els sistemes d’informació funcionen correctament, per donar suport als usuaris i per incorporar-hi noves funcionalitats.

D’altra banda, els usuaris procedents d’altres comunitats autònomes que es trobin a les Illes Balears i hagin de retirar medicació prescrita en el sistema de recepta electrònica de la seva comunitat també podran anar directament a qualsevol oficina de farmàcia de les Balears, on podran obtenir el medicament prescrit.

Aquest sistema suposa uns avantatges molt importants per als pacients de les Illes Balears, sobretot en comoditat i seguretat: d’una banda, no han de passar a cercar la medicació abans de sortir de viatge a un altre territori; de l’altra, s’evita l’acumulació de medicaments i s’assegura que es conserven correctament. A més, amb la interoperabilitat els professionals sanitaris disposen d’informació sobre la dispensació efectuada als seus pacients a qualsevol comunitat autònoma.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 14/10/2019]

[Foto: Govern de les Illes Balears]