Categories: Qualitat, Institucions sanitàries

Inversió d’interès autonòmic: intervencions previstes a l’Hospital Psiquiàtric

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern va acordar declarar inversió d’interès autonòmic les intervencions previstes a l’Hospital Psiquiàtric, la qual cosa permetrà agilitzar els tràmits administratius i dur a terme amb més celeritat les obres de reforma i modernització, que suposaran una inversió global de 4 milions d’euros.

L’objectiu és que els pacients ingressats no hagin de romandre sempre a les habitacions, sinó que puguin fer activitats (teràpia ocupacional, grupal, etc.) en diferents espais del complex de l’Hospital i que només estiguin a les habitacions per pernoctar-hi.

Les instal·lacions d’aquest Hospital pateixen un envelliment estructural ja que alguns dels edificis van ser construïts al començament del segle XX. Per això, s'han iniciat els tràmits per emprendre diverses intervencions de millora de les instal·lacions.

Projecte de reforma integral de l’Hospital Psiquiàtric

El projecte de reforma integral d'aquest Hospital, que inclou renovar les unitats Lluerna i Alfàbia i també adaptar l’edifici del psicogeriàtric, suposa una inversió de 4 milions d’euros. D’aquesta manera, el centre s’adaptarà a les noves necessitats d’assistència a la població amb problemes de salut mental.

Entre aquestes intervencions hi ha la reorganització i la reurbanització del complex, la reforma de l’edifici que alberga la unitat de llarga estada, la reforma de l'edifici Lluerna per crear-hi una unitat de patologia dual, la construcció del nou Centre de Salut Bons Aires, la reforma del Club Social i la climatització integral de l’edifici psicogeriàtric.

EDIFICI LLUERNA

  • El Servei de Salut de les Illes Balears durà a terme una reforma integral de la unitat de mitjana estada Lluerna de l’Hospital Psiquiàtric, per un valor d’1,4 milions d’euros, per convertir-la en un dispositiu de patologia dual per a pacients amb malalties mentals i addiccions.
  • A la planta baixa, el dispositiu de patologia dual oferirà vint places d’unitat de dia o hospital de dia ambulatori, i al pis superior hi haurà una unitat residencial, amb vint llits d’hospitalització.
  • Actualment no hi ha pacients ingressats a la unitat Lluerna, ja que l’edifici, construït els anys seixanta, amb habitacions compartides, la majoria sense bany propi, va quedar antiquat i deteriorat.

[Fonts: Conselleria de Salut. 07/02/2020 - BOIB Núm. 17. 08/02/2020]

[Foto: Infosalut / Hospital Psiquiàtric de Palma / CC BY-NC-SA 4.0]

Notícies relacionades