Categoria: Qualitat

Operatiu perquè les donacions de medul·la òssia arribin o surtin d'Espanya

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La ONT i el REDMO, gestionats per la Fundació Josep Carreras han posat en marxa un procediment extraordinari perquè els progenitors hematopoètics que viatgen des d'altres països del món puguin arribar al nostre país en temps i amb les màximes garanties de qualitat i seguretat per a fer els trasplantaments que estaven programats.

L'Organització Nacional de Trasplantaments (ONT) i el Registre Espanyol de Donants de Medul·la Òssia (REDMO), que gestiona la Fundació per designació del Ministeri de Sanitat, han posat en marxa un procediment extraordinari perquè els progenitors hematopoètics (medul·la òssia o sang perifèrica) que viatgen des d'altres països del món puguin arribar al nostre país en temps i amb les màximes garanties de qualitat i seguretat per a fer els trasplantaments que estaven programats.

El procediment, posat en marxa el passat 16 de març, coordinat i aprovat per l'Estat Major de la Guàrdia Civil, indica que els "Courier" internacionals (les persones responsables de transportar els progenitors hematopoètics des del centre de col·lecta fins a l'hospital trasplantador) no hagin de sortir de l'aeroport i, així, els permetin viatjar des dels seus països d'origen sense risc que al seu retorn puguin estar contagiats o necessitin passar un període de quarantena.

Intercanvi en el lloc de la Guàrdia Civil

Una vegada arriben a l'aeroport, a la sala d'arribades, on hi ha un lloc de Guàrdia Civil els lliuren els productes als professionals sanitaris del nostre país.

També participen les coordinacions hospitalàries i autonòmiques de trasplantaments que estan informades en tot moment del procés per a poder facilitar la logística si és necessari.

L'Estat Major de la Guàrdia Civil és informat prèviament des de la citada Organització de tots els lliuraments i recollides previstes per a agilitar el procés. En qualsevol cas, si existeix alguna incidència, tant el REDMO com la ONT estan operatius 24 hores per a solucionar-la.

[Font: Ministeri de Sanitat. 03/04/2020]

[Foto: Banc d'Imatges Infermeres. Ariadna Creus i Àngel García / Infermer de la Coordinació de trasplantaments transporta un contenidor isotèrmic portàtil / CC BY-NC-SA 4.0]