Categoria: Recursos humans

L'ASEF amplia la plantilla de la Unitat Bàsica de Cala de Bou amb la incorporació d'un tercer equip

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Gràcies a aquest reforç les quotes descendeixen un 26% i passen de les 2.300 targetes per equip a les 1.700 persones assignades a cada metge i infermera. Aquesta contractació permet apropar l'atenció a 450 residents a Cala de Bou, que fins ara s’havien de desplaçar al CS Sant Josep de sa Talaia.

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha incorporat un nou equip format per metge i infermera a la Unitat Bàsica de Salut (UBS) Cala de Bou. Aquesta ampliació de la plantilla de la unitat permet passar de dos a tres equips.

Gràcies a aquest reforç les quotes per metge i infermera descendeixen un 26% i passen de les 2.300 targetes sanitàries, de mitjana, a les 1.700 que tindran els dos metges i infermeres que treballaven en aquesta unitat fins ara, i a les 1.650 targetes del nou equip recentment incorporat.

Fins ara hi havia 4.600 targetes sanitàries individuals assignades a la UBS Cala de Bou. L'ampliació permetrà apropar 450 persones més —residents a la badia de Sant Antoni de Portmany— a la seva unitat bàsica, ja que fins ara s’havien de desplaçar al Centre de Salut Sant Josep de sa Talaia . A partir d'ara, la UBS atendrà 5.050 persones.

L'equip de la UBS Cala de Bou estava format, fins a la nova incorporació, pels doctors Jaqueline Camps i Adrián Mateo, les infermeres Lorena Montero, Gloria Isabel Pérez, i l'administrativa Lidia Monzoni. El nou equip, que s'ha sumat ja a l'activitat de la unitat, està format pel metge de família Pablo Mateo Simón i la infermera Andrea Penco. Amb aquest reforç, la unitat queda amb tres metges, tres infermeres i una administrativa.

La UBS Cala de Bou es troba, des de l'estiu de 2020, en unes instal·lacions molt properes —cinquanta metres— a la seva ubicació habitual, a causa de les obres d'ampliació. La tornada a les instal·lacions habituals està prevista quan acabin les obres d'ampliació d'aquest edifici de l'ajuntament josepí. L'espai actual disposa de set consultes, una sala d'urgències i un magatzem.

Les obres de la planta superior ja van finalitzar. Amb aquestes s'han guanyat 171,33 m², que se sumen als 235 m² ja existents. L'espai actual supera els 400 m² i s'ha duplicat el nombre de consultes, que han passat de quatre a vuit. També s'hi ha instal·lat un ascensor i s'ha habilitat un accés per escala a la nova primera planta que s'ha construït damunt l'actual centre de majors de Cala de Bou. L'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia prepara ara la reforma de la planta baixa.

Cala de Bou ha experimentat en els últims anys un important creixement demogràfic. Per això s'ha observat la necessitat de l’ampliació d'aquest centre i dels equips que atenen la població d'aquesta UBS. Amb el tercer equip es garanteix una millora de la qualitat assistencial i s'apropa la sanitat als usuaris, sens dubte un dels compromisos de l'atenció primària. Mig miler de residents de Cala de Bou tindran el seu metge i infermera en el barri amb aquesta ampliació de plantilla. En total, seran més de cinc mil persones les que rebran atenció sanitària en aquesta UBS.

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 12/11/2021]

[Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]