Categoria: Recursos humans

El Servei de Salut examina avui 597 aspirants per a 175 places de deu categories dins el procés d’estabilització

Tipografia
 • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
 • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Entre setembre i desembre d’enguany està previst dur a terme les proves selectives per concurs oposició de trenta categories.

El Servei de Salut va examinar a Mallorca, Menorca i Eivissa 597 professionals que aspiren a obtenir una de les 175 places de deu categories dins el procés d’estabilització extraordinari per concurs oposició.

Les proves es varen dur a terme, a les 10 h, a l’edifici Gaspar Melchor de Jovellanos, de la Universitat de les Illes Balears (UIB), a Mallorca; a l’Hospital Mateu Orfila, a Menorca; i a la seu de la UIB d’Eivissa. Per illes, s’examinen 529 aspirants a Mallorca, 25 a Menorca i 43 a Eivissa.

Categories

 • Facultatiu/va especialista d’àrea de farmàcia hospitalària - Aspirants: 41 / Places: 9
 • Facultatiu/va especialista d’àrea d’obstetrícia i ginecologia - Aspirants: 43 / Places: 10
 • Facultatiu/va especialista d’àrea de medicina interna - Aspirants: 44 / Places: 24
 • Facultatiu/va especialista d’àrea de pediatria - Aspirants: 83 / Places: 30
 • Facultatiu/va especialista en pediatria i puericultura d’àrea en equips d’atenció primària: Aspirants: 74 / Places: 60
 • Tècnic/a superior en sistemes de tecnologies de la informació: Aspirants: 85 / Places: 10
 • Tècnic/a de gestió de sistemes de tecnologies de la informació: Aspirants: 84 / Places: 17
 • Enginyer/a tècnic/a industrial: Aspirants: 29 / Places: 3
 • Farmacèutic/a d’àrea d’atenció primària: Aspirants: 71 / Places: 2
 • Psicòleg clínic / psicòloga clínica: Aspirants: 43 / Places: 10

El Servei de Salut continua amb tota una sèrie de proves selectives per a l’estabilització de personal sanitari i no sanitari que es duran a terme al llarg dels darrers mesos de l’any. S’examinaran un total de trenta categories que permetran l’accés a 2.239 places per concurs oposició.

Amb la realització d’aquestes proves, a final d’any ja s’hauran completat totes les que estaven previstes en el marc del procés d’estabilització, gràcies al qual 4.115 places esdevindran fixes, 1.620 per concurs extraordinari i 2.495 per concurs de mèrits.

L’evolució de l’ocupació pública s’ha caracteritzat per una taxa de temporalitat elevada, especialment en el sector sanitari. El pla d’estabilització i les ofertes d’ocupació pública previstes pel Servei de Salut permetran reduir del 30% al 8% l’eventualitat a la xarxa sanitària pública. Ambdues mesures són una de les principals apostes del Servei de Salut per intentar reduir l’eventualitat, eliminar la precarietat i oferir estabilitat als treballadors del sistema sanitari públic.

Els primers exàmens van tenir lloc al mes de maig per a 170 aspirants de vuit categories mèdiques. Al juny es van examinar 164 aspirants més per a 55 places de facultatiu especialista d’àrea. En total, el pla d’estabilització del Servei de Salut convocarà 2.496 places per concurs oposició de vuitanta categories diferents. A aquestes se’n sumen 1.619 més pel sistema de concurs extraordinari.

El Pla d’Estabilització continua amb el procés ja finalitzat de l’adjudicació de l’oferta pública de concurs oposició convocada entre 2015 i 2021. En total s’han adjudicat 3.834 places fixes a professionals de seixanta-vuit categories diferents, una vegada finalitzats tots els processos que estaven en marxa. Es tracta d’un canvi de rumb en matèria de recursos humans, amb l’objectiu clar d’estabilitzar l’ocupació, disminuir la precarietat i recuperar els drets laborals.

[Font: Conselleria de Salut. 24/09/2023]

[Foto: IB-Salut]