Categoria: Recursos humans

El Servei de Salut adjudica les primeres places de personal estatutari fix dins el procés d'estabilització

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut va adjudicar, el passat 23 de novembre, les primeres nou places de personal estatutari fix dins el procés d’estabilització pel sistema de concurs de mèrits. Es tracta del nomenament de quatre places de la categoria d’higienista dental d’atenció primària i cinc places en les categories següents de facultatiu/facultativa especialista d’àrea: una plaça d’anatomia patològica, una de radiofísica hospitalària, una d’endocrinologia i nutrició i dues de microbiologia i parasitologia.

Es tracta de la primera adjudicació de places en el marc del procés d’estabilització que es va iniciar a final de 2022, en virtut del qual un total de 4.115 places esdevindran fixes, 1.620 pel sistema de concurs de mèrits i 2.495 pel de concurs oposició.

Cal recordar que fins ara l'ocupació pública s'ha caracteritzat per patir una alta taxa de temporalitat, especialment en el sector sanitari. Per corregir aquesta anomalia, el pla d'estabilització i les ofertes d'ocupació pública previstes pel Servei de Salut permetran reduir la taxa d'eventualitat a la xarxa sanitària pública del 30% al 8%. Ambdues mesures formen part de les principals apostes del Servei de Salut per reduir l'eventualitat, eliminar la precarietat i oferir estabilitat al personal del sistema sanitari públic.

[Font: Conselleria de Salut. 23/11/2023]

[Foto: IB-Salut]