Categoria: Qualitat

Autoritzat l'inici de tràmits per construir el Centre de Salut Bons Aires i un edifici destinat al SUAP

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha autoritzat el director general del Servei de Salut de les Illes Balears per contractar la redacció del projecte bàsic i d'execució, d'activitat, de demolició, d'estudi de coordinació, de seguretat i salut, de direcció d'obra i d'execució, de seguiment arqueològic i els certificats finals d'obra i d'activitat per construir el Centre de Salut Bons Aires i un edifici destinat al Servei d'Urgències d'Atenció Primària (SUAP). El cost estimat és de 571.927,76 €.

El Servei de Salut ha posat en marxa un nou pla d'infraestructures d'atenció primària per millorar i renovar la planta autonòmica de centres de salut i d'unitats bàsiques de salut d'atenció primària amb l'objectiu de prestar als usuaris un servei assistencial més adequat. En aquest marc s'ha planificat la construcció del nou Centre de Salut Bons Aires, l'accés del qual serà a través del carrer Prat de la Riba, una travessia de General Riera. El Centre de Salut Bons Aires també substituirà, provisionalment, al Centre de Salut Camp Redó mentre se desenvoluparà una reforma integral.

El Centre de Salut Bons Aires se situarà molt a prop del Centre de Salut s'Escorxador, el qual substituirà, i tendrà una superfície de 6.800 metres quadrats, que albergarà 75 consultes, 2 sales de cures, 1 sala de cirurgia menor i 4 sales d'extraccions; també disposarà d'una unitat obstètrica, una unitat de salut mental i una de salut bucodental. Està previst que hi facin feina 103 persones: 30 metges de família, 29 infermers, 8 pediatres, 3 comares, 2 treballadors socials, 2 odontòlegs, 2 higienistes, 3 fisioterapeutes, 2 ginecòlegs i 1 rehabilitador. A més, temporalment, es traslladaran els 48 professionals que treballen al Centre de Salut Camp Redó.

L'edifici destinat al SUAP se situarà a uns tres-cents metres del Centre de Salut Bons Aires i tendrà una superfície de 730 metres quadrats, que albergarà 7 consultes d'urgències, 1 sala de tractament i 2 sales d'observació. Hi faran feina 14 metges i 11 infermers del SUAP. El projecte del Centre de Salut Bons Aires té un pressupost de 9.770.959 €.

[Font: Conselleria de Salut. 21/04/2017]

[Foto: Barn Images / CC0 1.0 Universal]

Notícies relacionades a Infosalut
*29/05/2019 - S’ha autoritzat la contractació de la construcció del nou (SUAP) Bons Aires.