Categoria: Qualitat

S’ha autoritzat la contractació de la construcció del nou (SUAP) Bons Aires

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha autoritzat el Servei de Salut a contractar les obres de construcció del nou Servei d’Urgències d’Atenció Primària (SUAP) Bons Aires, per un valor de 2,2 milions d’euros, amb càrrec als pressuposts dels anys 2019 i 2020. La construcció de l’edifici pretén donar cobertura a l’augment poblacional, que ha suposat un increment del nombre d’usuaris que actualment atén el Centre de Salut S’Escorxador.

El SUAP Bons Aires tindrà una superfície de 899 m2 i disposarà de set consultes d’urgències (cinc d’adults i dues de pediatria), una sala d’observació, una sala de crítics, nou dormitoris per al personal i espais per a emmagatzemament, entre d’altres. Els recursos humans prevists són 25 professionals (catorze metges i onze infermers del SUAP).

 

 

L’edifici se situarà a 300 metres al sud del Centre de Salut Bons Aires, i per accedir-hi s’obrirà una entrada a la travessia de Jesús, a prop de la confluència amb el carrer d’Anselm Turmeda. De fet, tindrà diversos accessos: un per al públic en general i tres més per a pacients crítics, per al personal i per a l’àrea de subministraments. L’accés a peu es farà per una escala i una rampa per a persones amb mobilitat reduïda, i l’accés amb vehicles, que serà restringit, es farà des de l’entrada actual al recinte de l’Hospital Psiquiàtric, a la cantonada del camí de Jesús i la travessia de Jesús. Hi haurà vuit places d’aparcament i una zona per a les ambulàncies.

L’actual Centre de Salut S’Escorxador i les unitats de suport —entre les quals hi ha el SUAP— estan ubicats en un recinte protegit al municipi de Palma, pel qual es paga mensualment una quota de lloguer alta i que no cobreix totes les necessitats que el centre presenta. Per tot això, aquesta Administració ha considerat la necessitat de construir noves edificacions que acullin el Centre de Salut i les unitats de suport. En aquesta situació, es va decidir disposar dels terrenys que allotgen l’Hospital Psiquiàtric i la Central Corporativa de Compres i Logística, on hi ha prou espai per construir-hi les infraestructures.

La construcció del SUAP Bons Aires forma part d’un projecte més ampli que també inclou la construcció del nou Centre de Salut Bons Aires, que ocuparà una superfície de 8.433 m2 i consistirà en la construcció de la nova planta del centre de salut (7.302 m2), la del SUAP (899 m2) i una zona destinada a taller de jardineria (232 m2).

El mes d’abril, el Consell de Govern va declarar inversió d’interès autonòmic la construcció d’un nou edifici per al SUAP Bons Aires. El Servei de Salut havia estimat que aquesta obra s’havia de considerar d’interès autonòmic atesa la indubtable necessitat, urgència i importància que presenta.

[Font: Conselleria de Salut. 24/05/2019]

[Foto: Infosalut]

Notícies relacionades a Infosalut
*27/04/2019 - Autoritzat l'inici de tràmits per construir el Centre de Salut Bons Aires i un edifici destinat al SUAP.
*24/04/2019 - Es declara d’interès autonòmic el nou SUAP Bons Aires.
*06/02/2019 - Es presenta el projecte del nou Centre de Salut Bons Aires