Categoria: Qualitat

El nou Centre de Salut Son Ferriol tendrà una superfície de 2.300 metres quadrats

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El nou Centre de Salut Son Ferriol disposarà de 30 consultes i doblarà l’espai que té l’actual centre sanitari. La nova edificació suposarà una notable millora de les instal·lacions que han quedat petites i obsoletes. El passat dia 27 de febrero es va presentar el projecte guanyador de la licitació del concurs d’idees.

A l’acte, que va tenir lloc al mateix centre de salut, hi van assistir la consellera de Salut, Patricia Gómez, el regidor d'Urbanisme de Palma, José Hila, el director general del Servei de Salut, Juli Fuster, el secretari general del Servei de Salut, Manuel Palomino i el gerent d’Atenció Primària de Mallorca, Miquel Caldentey.

El projecte dels estudis d’arquitectura Munarq i Laboqueria ha estat el guanyador d’entre les vint-i-vuit propostes presentades. El jurat ha valorat principalment l’adequació de la proposta als criteris d’implantació (accessos, aparcament, etc.), la qualitat arquitectònica de l’edificació (espais exteriors i interiors), la resolució i l’adequació al pla funcional aportat i la racionalitzat constructiva, econòmica i ambiental.

La inversió prevista per a la construcció del nou centre de salut és d’uns 3.680.318 €. Es preveu que les obres podrien començar l’estiu del 2020.

El nou centre tendrà una superfície construïda de 2.300 m2, és a dir, més del doble quel’actual, de 915 m2. Malgrat l’augment de dimensions, es podrà utilitzar el mateix solar, propietat de l’Ajuntament, ja que el nou edifici constarà de dues plantes, mentre que l’actual només en té una.

Disposarà d’un espai per a consultes de 900 m2 amb 12 consultes de medicina de família, 12 d’infermeria, 3 de pediatria, 2 d’infermeria pediàtrica i una consulta polivalent. També hi haurà un servei de rehabilitació amb fisioterapeuta, sala de cures i de cirurgia menor.

L’antiguitat del centre actual —construït l’any 1984— i el ràpid increment de població a la zona fan imprescindible el centre nou per atendre les necessitats dels seus residents. Actualment, el Centre de Salut Son Ferriol atén una població de 14.523 persones, 2.275 de les quals, són menors de 14 anys.

L’any 2018, els professionals del Centre de Salut Son Ferriol varen atendre un total de 59.067 consultes de medicina de família, 45.951 d’infermeria i 9.606 de pediatria. Del total d’aquestes 114.624 consultes, 2.169 varen ser visites domiciliàries.

La construcció d’aquest centre nou forma part del pla d’infraestructures d’atenció primària que va posar en marxa el Servei de Salut per millorar i renovar els centres de salut i les unitats bàsiques,amb una inversió prevista de 42 milions d’euros. Aquest pla s’emmarca dins d’una estratègia global per potenciar l’atenció primària, porta d’entrada al sistema sanitari.

[Font: Conselleria de Salut. 27/02/2019]

[Foto: Conselleria de Salut]

Notícies relacionades a Infosalut
*04/03/2019 - Es declara d’inversió d’interès autonòmic el nou edifici destinat al Centre de Salut Son Ferriol
*31/01/2019 - Aprovat el Decret que permetrà construir nous centres educatius, sanitaris i socials amb més agilitat.