Categoria: Qualitat

S’autoritza la contractació de les obres de reconversió de l’antiga unitat quirúrgica de l’Hospital General

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha autoritzat el Servei de Salut a contractar les obres de reconversió de l’antiga unitat quirúrgica de l’Hospital General en una área de consultes. El pressupost, d’1.745.766,76 €, es repartirà entre les anualitats de 2019 i 2020. Amb aquestes obres, es donarà un ús pràctic a una zona que actualment està en mal estat i desaprofitada.

Aquesta actuació forma part del pla de rehabilitació i millora del centre, valorat en tres milions d’euros, que inclou un conjunt d’actuacions per a la millora de les estructures i les instal·lacions de l’edifici i per a la modernització tecnològica dels serveis de l’Hospital. Això suposa tornar a invertir en un centre hospitalari emblemàtic, fonamental per a l’atenció dels pacients crònics.

Dins aquest Pla, ja s’han iniciat les obres per a la reforma integral de la Unitat de Convalescència B, que amb un cost d’1.252.638,36 € ocuparà una superfície de 977 m2 repartits en desset habitacions que es calcula que estaran enllestides el mes de juliol.

Des de l’any 2017 s’han duit a terme múltiples millores estructurals i de les instal·lacions de l’Hospital General. Ja s’hi han fet arranjaments diversos a fi de reparar les humitats de les teulades que estaven en mal estat; concretament s’ha impermeabilitzat la coberta de la terrassa de la Unitat de Convalescència C, on hi havia filtracions d’aigua de pluja que havien afectat greument l’estructura de l’edifici. També s’han fet actuacions per millorar l’estructura malmesa de les bigues de fusta.

També s’instal·larà un nou equip de radiologia convencional i es reformarà la sala per adaptar-la a les característiques del nou equip i a les necessitats assistencials que requereix una sala de radiologia moderna.

Finalment, el Pla també preveu la reforma integral de la Unitat de Convalescència C.

[Font: Conselleria de Salut. 28/02/2019]

[Foto: Infosalut]