Categoria: Estudis i projectes

Prevalença del virus BK en el trasplantament renal

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Urologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha publicat un article sobre l'experiència de la tècnica quirúrgica de reimplantació ureteral en la prevalença del virus BK en el trasplantament renal a Son Espases.

Ana I Martínez Moreno, Jordi Guimerà Garcia, Vicente Riera Mari i Enrique Pieras Ayala, uròlegs de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "Prevalence of BK Virus in Renal Transplant at a Single Center: Experience With Our Ureteral Reimplantation Surgical Technique" a la revista Experimental and Clinical Transplantation.

El poliomavirus és una de les principals causes de fallada renal i estenosi ureteral en trasplantats de ronyó, afectant aproximadament al 15% de pacients trasplantats durant el primer any després del trasplantament. El tractament immunosupresiu utilitzat en aquests trasplantats permet una reactivació del virus permitint la infecció, la qual cosa pot manifestar-se amb viruria, virèmia o nefropatia. L'ús d'stents uretrals en trasplantament renal per prevenir complicacions postoperatòries s'ha associat amb un augment de nefropatia per poliomavirus BK. L'objectiu era descriure associacions entre viruria i virèmia i la reimplantació de la tècnica quirúrgica de reimplantament i col·locació d'stents uretrals.

Referència de l'article
Martinez Moreno AI, Guimera Garcia J, Riera Mari V, Pieras Ayala E. Prevalence of BK Virus in Renal Transplant at a Single Center: Experience With Our Ureteral Reimplantation Surgical Technique. Exp Clin Transplant. 2020;18(4):458-62. doi: 10.6002/ect.2019.0425. PubMed PMID: 32490761.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent passejant / CC BY-NC-SA 4.0]