Categoria: Estudis i projectes

Diversitat en cèl·lules immunes al microambient cel·lular: Implicacions pel desenvolupament de biomarcadors i per la immunoteràpia

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Lípids en Patologia Humana de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha publicat una revisió on s'analitzen les implicacions pel desenvolupament dels biomarcadors i la immunoteràpia de la diversitat en cèl·lules immunes del microambient del tumor.També hi han participat l'Instituto de Investigación Sanitaria del Principado de Asturias (ISPA), l'Hospital Universitario Central de Asturias, la Università degli studi Firenze i l'Azienda Ospedaliera Universitaria Careggi (AOUC). També hi han participat Saitama Medical University, la Universitat del País Basc, i el Centro de Investigación Biomédica en Red de Salud Mental.

Jesús A García-Sevilla, investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Fundamental features of receptor-mediated Gα i/o activation in human prefrontal cortical membranes: A postmortem study" a la revista Brain Research.

Per dilucidar possibles anomalies en la transducció de senyals transmembranals en malalties psiquiàtriques, l'ús de l'autòpsia cerebral és un enfocament factible. No obstant això, els estudis postmortem han d'interpretar-se amb cautela pel que fa a factors com ara l'edat, el sexe, l'historial de drogues psicotròpiques, l'estat agonal, el retard postmortem (RPM) i el període d'emmagatzematge.

Referència de l'article
Odagaki Y, Kinoshita M, Javier Meana J, Callado LF, García-Sevilla JA. Fundamental features of receptor-mediated Gαi/o activation in human prefrontal cortical membranes: A postmortem study. Brain Res. 2020;1747:147032. doi: 10.1016/j.brainres.2020.147032. PubMed PMID: 32745659.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Polina Tankilevitch / Laboratorio / Pexels License]