Categoria: Estudis i projectes

Document de la SEEN sobre l'abordatge clínic integral de l'obesitat en l'edat adulta

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Endocrinologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en la publicació en el resum executiu del document de la SEEN sobre l'abordatge clínic integral de l'obesitat en l'edat adulta. També hi han participat diferents centres espanyols.

Joana Nicolau, endocrinóloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i investigadora de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article ambel títol "Abordaje clínico integral SEEN de la obesidad en la edad adulta: resumen ejecutivo" a la revista Endocrinología, Diabetes y Nutrición.

L'obesitat suposa un dels grans reptes en salut en l'actualitat. Les importants repercussions que implica obliguen a un maneig integral. El present document té com a objectiu establir recomanacions pràctiques i basades en l'evidència per al diagnòstic i el maneig de l'obesitat a Espanya, des de la perspectiva de l'endocrinòleg clínic. S'ha realitzat un document de posicionament que pot consultar-se en www.seen.es, que ha estat consensuat pel Grup d'Obesitat de la Societat Espanyola d'Endocrinologia i Nutrició (GOSEEN), juntament amb l'Àrea de Nutrició (NutriSEEN) i el Grup de treball d'Endocrinologia, Nutrició i Exercici Físic (GENEFSEEN).

Referència de l'article
Ballesteros Pomar MD, Vilarrasa García N, Rubio Herrera MÁ, Barahona MJ, Bueno M, Caixàs A, et al. Abordaje clínico integral SEEN de la obesidad en la edad adulta: resumen ejecutivo. Endocrinol Diabetes Nutr. Set 2020. doi: 10.1016/j.endinu.2020.05.003. PubMed PMID: 32933882.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Dones passejant / CC BY-NC-SA 4.0]